Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Vánoce se těší v Karlových Varech i menších městech. Všude chystají programy

Vánoční akce ve městech Karlovarského kraje i letos navazují na tradice z minulých let. Největší vánoční trhy budou znovu v Chebu a krajské město Karlovy Vary opět vánoční atmosféru nabídnou v lázeňské zóně. Ale trhy, koncerty a další akce pro veřejnost budou i v mnoha dalších městech kraje.

Karlovarské vánoční trhy na Mlýnské kolonádě začnou 2. prosince a potrvají do 26. prosince. Vedle stánkového prodeje bude na kolonádu soustředěn i doprovodný program s vystoupením regionálních umělců i předních českých interpretů. Hvězdou první adventní neděle bude zpěvačka Jitka Zelenková, ale třeba i Petr Kotvald, Ondřej Ruml nebo letošní držitele divadelní ceny Thálie Tomáš Savka. Vánoční strom města i letos zazáří na prostranství před hotelem Thermal. Ceremoniál slavnostního rozsvícení se uskuteční o první adventní neděli, tedy 3. prosince od 18:00. Vánoční flotilu vypraví nejen do ulic města Dopravní podnik Kalovy Vary.

„Za předchozí čtyři roky, kdy městské vánoční trhy pořádáme na Mlýnské kolonádě, jsme si ověřili, že tato unikátní lokalita funguje. I letos celou promenádu od Thermalu k Divadelnímu náměstí nazdobíme spoustou světelných prvků a ozdob," uvedla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Rozsahem největší trhy budou na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu. Město na ně dává okolo pěti milionů korun. Na rozdíl od minulých let se trhy letos rozprostřou přes celé náměstí. Až na pondělí budou každý den i hudební a divadelní představení. „Týden patří převážně školským zařízením a zájmovým uskupením z Chebu. Víkendy jsou pak věnované známějším jménům naší scény a regionálním kapelám. Pátky bychom rádi věnovali mladším posluchačům," popsala program dramaturgyně trhů Mirka Pavlíková. Ze známějších jmen se na trzích představí například Adam Mišík, Josef Vojtek, Neřež nebo Markéta Konvičková s kapelou.

V Sokolově začne adventní program rozsvícením vánočního stromu na Starém náměstí 3. prosince. Vedení města tam bude rozdávat svařák a sváteční polévku, vystoupí i místní mateřské školy. Ozdobit centrum města plánuje letos radnice novou vánoční výzdobou, která bude nově rozmístěna i na další místa mimo náměstí. Také vánoční trhy budou letos bohatší. Novinkou bude kolotoč na Starém náměstí. Na Novém náměstí mohou zase děti i dospělí od poloviny listopadu bruslit na novém kluzišti s umělou plochou. Na druhou adventní neděli město již tradičně připravilo průvod čertů, kdy do města zavítá více než 250 čertovských masek.

V Lokti na Sokolovsku chystají druhý prosincový víkend již tradiční Krušnohorské vánoční trhy na hradě. Návštěvníky čekají pěvecká a divadelní představení, krušnohorské speciality, vánoční dílny, andělé na chůdách, živý betlém či řemeslný jarmark. Loketské trhy jsou jako jedny z mála vánočních akcí v kraji zpoplatněné. Dospělí zaplatí 170 korun, děti a senioři 120 korun. Rodinná vstupenka stojí 450 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovarský, Kraj, Vánoce, Program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vánoce se těší v Karlových Varech i menších městech. Všude chystají programy  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.