Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Za preventivní programy z oblasti kriminality zaplatí kraj 1,2 milionu korun

Projekty zaměřené na prevenci kriminality jsou určeny zejména pro děti a seniory. Cílem programu je podpořit vybrané aktivity, které mají nejen zvýšit pocit bezpečí občanů, ale také potlačovat kriminální a sociálně patologické jevy na území Karlovarského kraje.

„Program, který podporuje prevenci kriminality, vnímám jako velmi potřebný a přínosný také proto, že podpořené aktivity jsou určené kategoriím napříč celým věkovým spektrem. Ty nejmenší čeká například zábavné vzdělávání ve velmi oblíbeném programu Notes strážníka Pavla, pro seniory jsou připravené programy s pravidelnými přednáškami a aktivitami zaměřenými na nejrůznější oblasti bezpečnosti,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).          

Peníze z dotačního programu jsou určeny subjektům, které působí v oblasti prevence kriminality a snaží se o zajištění stability, udržitelnost a rozvoj preventivních aktivit na území Karlovarského kraje. Mohou je čerpat jak obce, tak nestátní neziskové organizace.     

"Program by měl vést k potlačení kriminality a ke zvyšování pocitu bezpečí občanů a to prostřednictvím zvýšené informovaností, medializace problematiky prevence kriminality a vzděláváním odborné i laické veřejnosti v oblasti nových hrozeb a trendů. Dále se zaměřuje na problematiku bezpečnosti na internetu, na pomoc rizikovým skupinám osob, které se mohou stát potencionálními oběťmi trestné činnosti a v neposlední řadě se soustředí také na obyvatele ze sociálně vyloučených lokalit,“ doplnila Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.

Maximální výše dotace byla stanovena na 150 tisíc korun. Na Krajský úřad bylo doručeno 16 žádostí, jejichž požadavky dosahovaly částky téměř 1,5 milionu korun. O přidělení dotací bude jednat ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání.      

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky dotace, kriminalita, bezpečnost, pocit bezpečí, Karlovarský kraj, prevence kriminality, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za preventivní programy z oblasti kriminality zaplatí kraj 1,2 milionu korun  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.