Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dotaci na výměnu kotle získá v kraji dalších 239 žadatelů

Zastupitelstvo Karlovarského kraje rozhodlo o dalším navýšení stávajících finančních prostředků do takzvaných kotlíkových dotací. Schválená částka bude použita na financování žádostí, které nebylo možné uspokojit z předešlých výzev. Financování výměny kotlů ale v kraji nekončí, kraj chce získat ještě další dotační miliony.

„Zastupitelé schválili částku téměř 26,8 milionu korun. Peníze jsou určeny na dofinancování takzvaných zásobníkových projektů.  Dotace má sloužit jako podpora výměny stávajících zdrojů tepla na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové, nízkoemisní zdroje tepla,“ uvedla Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.

Podle jejích dalších slov budou dotčení žadatelé, kteří byli vybráni ze zásobníku na základě pořadí, kontaktováni v průběhu měsíce května a zároveň budou vyzváni k podpisu smlouvy.

„O kotlíkové dotace je mezi obyvateli kraje stále velký zájem a já jsem rád, že můžeme vyhovět dalším žádostem, které se kvůli vysokému počtu ocitly v zásobníku. Za pomoci finanční podpory kraje si tak bude moci stávající zdroj tepla vyměnit přibližně 239 žadatelů,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek (HNHRM).

Karlovarský kraj se snaží ve finanční podpoře v rámci kotlíkových dotací pokračovat, a proto zažádal o další dofinancování zásobníkových projektů. Získat by tak mohl ještě více než 6,7 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky kotlíkové dotace, žadatelé, Karlovarský kraj, dotace, teplo, Dalibor Blažek, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dotaci na výměnu kotle získá v kraji dalších 239 žadatelů  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.