Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Karlovarském kraji je v některých koupalištích voda nekvalitní

Některá koupaliště v Karlovarském kraji mají zhoršenou kvalitu vody. Zákaz koupání dál platí ve Velkém rybníce u Hroznětína na Karlovarsku a ve vodní nádrži Skalka u Chebu. Jakost vody se zhoršuje i na koupališti Rolava v Karlových Varech, vyplývá z údajů Krajské hygienické stanice (KHS) Karlovy Vary.

Aktuální rozbory vzorků z tohoto týdne ukázaly nebezpečnou vodu ke koupání v přírodním koupališti ve Velkém rybníce. Zákaz koupání tam hygienici vyhlásili už na začátku sezony, kdy tam zjistili masový nárůst sinic a vodního květu. Zhoršená jakost vody tam přetrvává již několik let.

Zhoršená jakost vody je na Karlovarsku i na Rolavě. Zhoršená kvalita vody je tam na pláži a u mola. U brouzdaliště už hygienici označili vodu za nevhodnou ke koupání, podle nich se tam objevily cerkárie, které způsobují kožní problémy, konkrétně cerkáriovou dermatitidu.

Cerkárie hygienici v minulých týdnech zjistili i v největší vodní nádrži v kraji v Jesenici u Chebu. Hygienici tam v areálu kempu Rybářská bašta a u kempu Václav zařadili kvalitu vody na čtvrtý stupeň, přičemž horší vodu značí už jen stupeň pět. Kvalita vody se zhoršila i na Dřenici u jesenické přehrady. Hygienici tam nyní koupání nedoporučují.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj, koupání, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Cheb, Rolava, Velký rybník, Hroznětín, Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je v některých koupalištích voda nekvalitní  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.