Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlovarském kraji se zhoršuje kvalita vody v koupalištích

V Karlovarském kraji se s nástupem teplých dnů postupně zhoršuje kvalita vody v některých přírodních koupalištích. Aktuální rozbory vzorků z tohoto týdne ukázaly například zhoršenou jakost vody na přírodním koupališti Rolava v Karlových Varech. Hygienický zákaz koupání v kraji zůstává na Skalce u Chebu a Velkém rybníku u Hroznětína. Zhoršená kvalita vody je i na jesenické přehradě, vyplývá z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice (KHS) Karlovy Vary.

Podle aktuálních údajů hygieniků je v Rolavě zhoršená jakost vody na pláži a u mola. U brouzdaliště už hygienici označili vodu za nevhodnou ke koupání. Podle facebookových stránek koupaliště je využívání brouzdaliště na vlastní nebezpečí. "Pokud se rozhodnete koupat, je nutné ihned se osprchovat pitnou vodou ze sprch. Čekáme na výsledky rozborů vody, u několika návštěvníků se vyskytly kožní problémy," uvedli správci před několika dny.

Nevhodná voda ke koupání je i v největší vodní nádrži v kraji v Jesenici u Chebu. V areálu kempu Rybářská bašta a u kempu Václav hygienici v minulém týdnu zařadili kvalitu vody na čtvrtý stupeň z pěti. Důvodem je podle mluvčí KHS Michaely Zajíčkové potvrzený výskyt cerkárií, které způsobují kožní problémy. Příznaky cerkáriové dermatitidy se objevily asi u tří lidí. Hygienici tam nyní nedoporučují koupání.

Kvalitní vodu má například koupaliště Lido u Mariánských Lázní nebo na Sokolovsku koupaliště Michal, vodní nádrž Tatrovice, Bílá Voda u Chodova a nádrž Boden u Habartova. Jen mírně zhoršené vlastnosti má koupaliště Na Kluči v Habartově.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, koupání, Karlovy Vary, Cheb, Rolava, Hroznětín, Skalka, Velký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se zhoršuje kvalita vody v koupalištích  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.