Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovarský kraj chystá rekonstrukci domova Matyáš v Nejdku

Domov se zvláštním režimem Matyáš v Nejdku na Karlovarsku projde zásadní rekonstrukcí. Karlovarský kraj chystá jeho modernizaci, která bude jednou z nejnákladnějších investic do krajských zařízení sociálních služeb. Stát má podle odhadů 220 milionů korun, řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

"Rada Karlovarského kraje schválila vyhlášení veřejné zakázky na projektovou dokumentaci k provedení stavby. Takže se posouváme zase v čase o kus dopředu s tím, že počítáme, že celý domov by mohl být rekonstruován v letech 2024 nebo 2025. Plánovaná kapacita by tam měla být asi 81 lůžek," uvedl Petr Kubis.

Současná kapacita domova, který se stará o seniory se zdravotním postižením, které jim neumožňuje pobyt v běžné domácí péči, je 105 lůžek. Kapacita se sníží zejména tím, že při rekonstrukci vznikne více jednolůžkových pokojů, než nyní v domově je. Podobný trend Karlovarský kraj v posledních letech uplatňuje u všech rekonstrukcí sociálních zařízení, které zřizuje.

V současné době Karlovarský kraj, který je zřizovatele 13 zařízení sociálních služeb, dělá zateplení budovy domova pro seniory na Spáleništi v Chebu nebo vestavbu půdních prostor u domova v Perninku.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, sociální, stavby, Karlovarský kraj, domov, rekonstrukce, Nejdek, Petr Kubis, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chystá rekonstrukci domova Matyáš v Nejdku  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.