Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Většina koupališť v Karlovarském kraji má dobrou kvalitu vody

Koupaliště v Karlovarském kraji mají až na výjimky vodu vhodnou ke koupání. Ve vodní nádrži Skalka ale hygienici zaznamenali výrazné zhoršení kvality vody, koupání v ní může být nebezpečné, zhoršená je kvalita vody také ve Velkém Rybníce u Hroznětína. Na ostatních koupacích místech na Chebsku je podle aktuálních údajů voda vhodná ke koupání, vyplývá z informací Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Ve vodní nádrži Skalka u vodáckého kempu Podhoří se kvalita vody zhoršila. Nyní je tam na pátém, nejhorším stupni z pětistupňové škály.

Na Chebsku je jinak podle aktuálních informací hygieniků voda kvalitní. Na Jesenici u koupaliště Dřenice, u kempu Rybářská bašta i u kempu Václav je voda bez závad. Odběry z tohoto týdne zjistily dobrou vodu i u Mariánských Lázní na koupališti Lido.

V Karlových Varech na Rolavě se mírně, na třetí stupeň, zhoršila kvalita vody na pláži a u mola. V brouzdališti zůstal druhý stupeň kvality, voda tu má jen mírně zhoršené vlastnosti. Ve Velkém rybníku na Karlovarsku zjistili hygienici masivní nárůst sinic a vodního květu.

Na Sokolovsku má nadále výbornou vodu koupaliště Michal u Sokolova, přehrada Tatrovice, Bílá voda u Chodova nebo nádrže Boden i Rádě u Habartova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Koupaliště Michal

Štítky koupání, koupaliště, kvalita vody, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, Hroznětín, Velký Rybník, Podhoří, Dřenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina koupališť v Karlovarském kraji má dobrou kvalitu vody  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.