Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Největší zájem je o byty v rodinných domech v okolí Karlových Varů, nejméně pak na Sokolovsku

Hned 108 nových bytů vyrostlo v Karlovarském kraji. Oproti loňskému roku je to o něco méně. Nejvíce se staví okolo Karlových Varů, kde převažovaly byty v nových rodinných domech. Nejméně se stavaři zapotili na Sokolovsku, kde vystavěli pouhých 17 nových bytů.

Podle Českého statistického úřadu se za první tři měsíce začala výstavba celkem 119 nových bytů na území Karlovarského kraje. Zároveň uvádějí, že je tento region jedním ze sedmi, kde se výstava snížila. „Zahájená bytová výstavba kraje tvořila 1,3 % celorepublikové výstavby, což náš region řadil v mezikrajském srovnání na poslední příčku,“ uvedla Jana Špačková z Krajské správy ČSÚ v Karlových Varech.

Více jak polovina nových domů a bytů vznikla v okrese Karlovy Vary. Nejméně se stavělo na Sokolovsku. Většina dokončených staveb představuje byty v rodinných domech. Oproti loňskému roku se letos staví míň, v průměru o 30 procent. „Tento pokles byl druhý nejvyšší z celé ČR po Ústeckém kraji. Ve všech okresech se shodně jednalo nejčastěji o byty v nových rodinných domech,“ dodává Špačková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com | Zdroj ČSÚ

Štítky výstavba, byty, bydlení, Karlovarský kraj, statistika, Karlovy Vary, rodinný dům, okres Sokolov, stavba, Český statistický úřad, Česko, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší zájem je o byty v rodinných domech v okolí Karlových Varů, nejméně pak na Sokolovsku  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.