Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči mají plné ruce práce, řidiči nezvládají jízdu po mokrých silnicích

Karlovarští hasiči vyjíždějí v posledních dnech k řadě dopravních nehod, při kterých řidiči nezvládají jízdu na mokré silnici. Výjimkou není ani osm nehoda za den. A nehody se nevyhýbají ani samotným hasičům.

„Dodávka havarovala na silnici u Nejdku na Karlovarsku. Ve vozidle po nehodě zůstal zaklíněný řidič. Přivolaní hasiči muže vyprostili a předali posádce záchranné služby,“ popisuje jednu z nehod mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Perný den měli hasiči ve čtvrtek, kdy jen za odpoledne vyjížděli k sedmi nehodám.

„Nehody se staly u Sadova, Nového Sedla, v Kraslicích, Krajkové, Bečově nad Teplou či v Potůčkách. Celkem se při nich zranilo sedm osob,“ doplnil mluvčí s tím, že dopravní nehody se nevyhýbají ani hasičům. Ti při jízdě k zásahu narazili cisternou z Kraslic zezadu do osobního auta, tato nehoda je bez zranění.

„Při jízdě zpět ze zásahu pak vážně havarovala cisterna dobrovolné jednotky z Rotavy. U Smolné se převrátila na bok, jeden člen dobrovolné jednotky je zraněn,“ dodal Martin Kasal.

Řidiči by v těchto dnech měli dbát zvýšené opatrnosti a přizpůsobovat rychlost a způsob jízdy vozovce, která je mokrá a v některých místech může být kluzká případně hrozí aquaplaning.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KK facebook

Štítky nehody, smyk, aquaplaning, hasiči, zranění, Karlovarský kraj, silnice, havárie, Martin Kasal, Kraslice, Nejdek, Sadov, Nové Sedlo, Bečov nad Teplou, Rotava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči mají plné ruce práce, řidiči nezvládají jízdu po mokrých silnicích  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.