Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Příměstské tábory v Karlovarském kraji ještě nejsou plně obsazené

Většina těch levnějších táborů, pořádaných při domech dětí a mládeže, hlásí plno nebo téměř plno. Ostatní tábory volná místa většinou ještě mají. Děti tak mohou prožít týden u koní, se sportem nebo se například vydat po stopách Harryho Pottera.

Sehnat příměstský tábor nemusí být velký problém. Tím mohou být finance, neboť zatímco tábory pořádané při domech dětí a mládeže jsou většinou dotované a tím pádem levnější, ty soukromé bývají o poznání dražší. Například v Karlových Varech je otázkou jen několika hodin, než je kapacita táborů při DDM vyčerpána a nabídku táborů zveřejňují již v pololetí. Podobná situace je i v Sokolově.

„Pořádáme devět příměstských táborů a dva pobytové. Přihlášky přijímáme od ledna letošního roku, nabídku máme uzavřenou,“ sdělila Iva Ondrejková, ředitelka  DDM Sokolov.

Naopak v Chebu ještě pár místeček mají. V letošním roce mají v nabídce 7 příměstských táborů a většina je plná. „Místo se najde například v turnusech s programem V zemi fantazie. Programy táborů se liší a tak je možné se přihlásit i na více turnusů.  Děti se mohou těšit na tábory se zvířátky, kde si zajezdí na koních, podívají se do teraristiky a jsou pro ně zajištěny i přednášky. Tábory jsou pak také plné sportu, her a kreativní činnosti,“ uvedla Lucie Kučová vedoucí PR oddělení DDM Sova Cheb.

Příměstské tábory pak pořádají i další organizace, spolky nebo sportovní oddíly. Tady je zatím volných míst dostatek.

„Do našich táborů děti ještě přibíráme a to do všech vypsaných termínů. Na děti čeká týden plný zábavy, dobrodružství ale i "vzdělání" v podobě tajné šifry, bojovky, letních Vánoc nebo odpočinku v solné jeskyni. Každý týden je navíc věnován nějakému povolání. Děti tedy například navštíví kynolog, zdravotník, včelař nebo trenér,“ uvedla Renata Makarová z Dětského centra Fantazie Sokolov.

Na týden s koňmi láká karlovarská farma Kozodoj. Tady nabízí devět táborových termínů a v každém mají volná místa. „Máme turnusy s koňmi, outdoorový tábor nebo třeba hru Po stopách Harryho Pottera.  Míst je zatím dostatek,“ sdělila Michaela Řepová z farmy Kozodoj.

Volná místa lze ale najít i na cyklokempu a in-line kempu, který se pořádá na karlovarské Rolavě, volno mají například i ve Světě záchranářů v Karlových Varech nebo ve fotbalovém oddlíle v Sedleci, kde jsou sportovní i fotbalové kempy. Sehnat ale lze i florbalový tábor nebo třeba týden bojových sportů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky příměstský tábor, děti, prázdniny, Karlovarský kraj, Harry Potter, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příměstské tábory v Karlovarském kraji ještě nejsou plně obsazené  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.