Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O kempy v Karlovarském kraji je podle provozovatelů zájem

Kempy v Karlovarském kraji evidují srovnatelný zájem o ubytování na letní prázdniny jako v minulém roce. Již v současné době přijímají rezervace na celé léto. Jaké budou ekonomické dopady opatření kolem koronaviru, zatím podle provozovatelů kempů není jasné. V pondělí 25. května se mají znovu otevřít kromě kempů také hotely, vnitřní prostory restaurací, hrady a zámky.

Ve vodáckém kempu Dronte, který provozuje tři tábořiště v Lokti, Sokolově a v Kynšperku nad Ohří, již sezonu zahájili. Koncem dubna začali pronajímat loďky vodákům. Původně ale měla sezona začít již 28. března. "Za ten měsíc jsme přišli o peníze hlavně z velkých akcí jako třeba Odemykání Ohře nebo čištění Ohře, které se musely zrušit," řekl ředitel Dronte Ohře Vladimír Šeda.

Zájem o půjčování loděk je podle něj nyní srovnatelný s minulým rokem. Provozovatelé kempu ale musí dodržovat hygienická opatření, nosí roušky a rukavice a pravidelně loďky dezinfikují. Stánky s občerstvením tam již fungují.

Kemp eviduje větší zájem také o rezervace tábořiště, které se otevře 25. května. "Je jich už asi více než minulý rok. Lidé se asi už připravují na dovolenou po Čechách," uvedl Šeda. Podle něj finanční ztráty letos nebudou nijak závažné.

Naopak kempy v okolí přehrad Jesenice a Skalka u Chebu jsou zatím liduprázdné, i když by v současné době už nebýt koronaviru měly první klienty. Podle provozovatelů se ale dá očekávat, že jakmile skončí opatření proti pandemii, rychle se zaplní.

"Zatím počítáme s otevřením 25. května. Za jakých to bude podmínek, jsme zatím příliš nezjišťovali, předpokládám, že to bude stejné jako u restaurací," řekl Jiří Balák, který provozuje kemping Baldi v Okrouhlé u Jesenice. Jak řekl, i přes současná opatření si lidé pobyty v kempu rezervují a objednávky má kemp až do poloviny srpna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, turistika, koronavirus, kempy, Karlovarský kraj, Vladimír Šeďa, Ohře, Sokolov, Loket, Kynšperk nad Ohří, Jesenice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O kempy v Karlovarském kraji je podle provozovatelů zájem  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.