Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úspěšná tenistka Barbora Strýcová oznámila v 35 letech konec kariéry

Tenistka a plzeňská rodačka Barbora Strýcová se ve svých 35 letech loučí s kariérou. Fanouškům se naposledy představila letos v lednu na Australian Open, kde také zjistila, že čeká svého prvního potomka. S fanoušky by se přesto ráda rozloučila s raketou v ruce, nejlépe ve Wimbledonu, kde se v roce 2019 radovala z životního úspěchu.

„Dnes jsem oficiálně ukončila svoji tenisovou kariéru. Nechci úplně balancovat a vypisovat, co vše se mi povedlo a co naopak ne. Prožila jsem kariéru, která sice občas bolela, ale vždycky stála za to. Opouštím jediný svět, který jsem doteď znala. Svět, který budu vždycky milovat. Je ve mně trocha sentimentu, ale zároveň obrovského nadšení z nové role maminky,“ vzkázala tenistka Barbora Strýcová na svých sociálních sítích.

Na okruhu WTA získala Strýcová dva tituly ve dvouhře a 31 vavřínů ve čtyřhře. Úžasný výkon předvedla i na olympiádě v Riu v roce 2016, kdy s Lucií Šafářovou získaly brozové medaile. Osudový však byl Wimbledon 2019, kde si zahrála semifinále dvouhry. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej vyhrály čtyřhru a poté byla deblovou světovou jedničkou. I proto by se po narození syna právě sem ráda vrátila a když to nevyjde, uspořádá rozloučení doma v Česku.

Neměla jsem v plánu končit uprostřed pandemie. Ale člověk míní, život mění. Přesto si nenechám vzít možnost rozloučit se s vámi s tenisovou raketou v ruce a jakmile to bude možné, zahraju si poslední zápas v životě... před vámi,“ dodala nastávající maminka.

Barbora Strýcová se narodila 26. března 1986 v Plzni

Největší úspěchy: vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře a 31 ve čtyřhře včetně Wimbledonu 2019; semifinalistka Wimbledonu 2019 ve dvouhře; bronz z OH 2016 v Riu de Janeiro ve čtyřhře; 5x vítězka Fed Cupu (2011, 2014, 2015, 2016, 2018; ve finále hrála 2015, 2016 a 2018)

Aktuální postavení na žebříčku WTA: 52. místo ve dvouhře (nejlépe 16. v lednu 2017); 2. ve čtyřhře (nejlépe 1., naposledy v lednu 2020)

Bilance: dvouhra 564 vítězství, 412 proher; čtyřhra 508 vítězství, 263 proher

Rodina: Barbora Strýcová byla v letech 2006-2015 vdaná za neměckého tenisového trenéra Jakuba Herma-Záhlavu a používala dvojité příjmení Záhlavová Strýcová. Letos v březnu oznámila, že se svým partnerem, šéfredaktorem časopisu Esquire Petrem Matějčkem, očekávají narození potomka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Český olympijský tým

Štítky tenis, Barbora Strýcová, kariéra, Wimbledon, Plzeň, tenista, Australian Open, Ženská tenisová asociace, Letní olympijské hry 2016, Wimbledon 2019, Billie Jean King Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšná tenistka Barbora Strýcová oznámila v 35 letech konec kariéry  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.