Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liga mistrů se bude hrát v míčové hale KV Arény, VK Karlovarsko dostalo výjimku

Karlovarský extraligový tým se nebude muset na zápasy nejprestižnější evropské soutěže přesouvat do hokejové haly. Důvodem přesunů byla požadovaná divácká kapacita v minimálním počtu 3000 lidí, kterou domácí míčová hala VK Karlovarska nesplňuje.

„V míčové hale nesplňujeme pouze počet míst pro diváky podle reglementu pro čtvrtou fázi Ligy mistrů. Tři tisíce lidí do míčovky nedostaneme, ale na základě nařízení vlády ani nesmíme. Předtím bylo tisíc lidí, teď je nula. Proto jsme požádali o výjimku,“ vysvětluje předseda karlovarského klubu Jakub Novotný.

VK Karlovarsko bylo v loňském nedohraném ročníku nejúspěšnějším českým celkem a proto ho čekají zápasy Ligy mistrů. V té není karlovarský celek úplným nováčkem, neboť tuto soutěž již okusil před dvěma lety. Před začátkem nového ročníku nechtělo vedení klubu přijít o domácí prostředí, proto jednalo o výše zmíněné výjimce.

"Pomáhají nám v tom představitelé Českého volejbalového svazu, kteří jsou v tomto ohledu na naší straně. My už tak trpíme odlivem diváků a tím i peněz. Přišlo by mi naprosto nelogické platit ještě za obrovskou halu, kterou stejně nemohu naplnit. Proti Civitanově před dvěma lety jsme do KV Arény dostali 3200 lidí, ale obávám se, že v těchto časech je to nereálné, i kdyby to někdo náhodou povolil,“ pokračuje dále předseda VK Karlovarsko.

Pomoc hledali zástupce karlovarského volejbalu nejen u národního svazu, ale i v některých jiných klubech.

„S jinými kluby situaci samozřejmě konzultujeme. U nás hlavně s Jihostrojem, venku pak já osobně hlavně s polskými družstvy a momentálně i s klubem VfB Friedrichshafen, který měl se svou halou taky problém. Evropská volejbalová konfederace by měla pomáhat hlavně v tom, aby situace byla co nejjednodušší pro kluby. Všechny kluby nesou obrovskou zátěž, nejen ekonomickou, ale i organizační. Ale na druhou stranu souhlasím s tím, že CEV musí nastavit určitá pravidla soutěže, například Ligy mistrů, jako produktu. Jen by to nemělo být kontraproduktivní. Tedy například proč se musí hrát ve velkých halách a na top stadionech, když celá Evropa řeší problémy s koronavirem COVID-19 a někde, například v Česku, se nesmí hrát s diváky, anebo jen s velmi omezeným počtem? Proč bych měl platit zimní stadion a ztrácet i výhodu domácího prostředí, když mi svými parametry vyhovuje naše míčová hala,“ dodává Jakub Novotný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky liga mistrů, VK Karlovarsko, volejbal. Karlovy Vary, KV Arena, Karlovarský kraj, Liga mistrů UEFA, soutěž, Jakub Novotný, Český volejbalový svaz, Evropská volejbalová konfederace, VfB Friedrichshafen, Jihostroj, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga mistrů se bude hrát v míčové hale KV Arény, VK Karlovarsko dostalo výjimku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.