Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový extraligový ročník zahajují volejbalisté Karlovarska doma proti Příbrami

Ambiciózní celek trenéra Jiřího Nováka chce hrát ofenzivní volejbal a hráči věří, že je co nejméně zasáhnou problémy kolem nemoci Covid-19. Kapitán týmu Lukáš Ticháček zároveň věří, že se extraiga nebude muset hrát před prázdnými tribunami.

„Covid samozřejmě ovlivní celou sezonu, nejenom její začátek. Myslím si, že s tím budou problémy celou dobu. A ten, kdo se s tím nejlíp vyrovná, bude během sezony nejlepší. Už jsou první náznaky, některé zápasy jsou už přeložené, takže to covid bude ovlivňovat, a to hodně,“ říká kapitán Lukáš Ticháček.

Současná situace ovlivní samozřejmě i fanoušky, kteří musejí mít roušky a jejich počty jsou různě omezené.

„Zatím ty počty a tím pádem limity nejsou tak strašné, ale nedovedu si představit fandícího diváka s rouškou. To bude asi úplně nejhorší. Horší než ten limit, protože i v deseti lidech se dá udělat super atmosféra. Bude to problém, ten začátek pro každého bude nový, je možné, že později budeme hrát s prázdnými tribunami, kde bude slyšet každé slovo. A na to si budeme muset zvyknout, to určitě bude pro každého těžký, budeme si s tím muset poradit,“ pokračuje kapitán Karlovarska.

Jeho tým prošel velmi úspěšně Velkou cenou porcelánu, kterou na domácí palubovce vyhrál a obhájil tak prvenství z loňského roku. Už předváděná hra v poháru dávala tušit, že hra týmu bude podobná loňskému stylu.

„Budeme se opírat o dobrý servis a dobrý útok. A když k tomu přidáme kvalitní blok a obranu, pak to bude dobré a diváci se můžou těšit na hodně útoků z "pajpu" čili ze druhé linie. Do toho přidáme atraktivní levoruký útok z "handy" v podání Patrika Indry. Všechny fanoušky bych chtěl pozvat už na první zápas, určitě se mají na co těšit,“ zve Lukáš Ticháček.

A první zápas hraje VK Karlovarsko už zítra od 18 hodin v míčové hale KV arény proti celku Příbrami.

„V Karlovarsku jsou ambice vždycky ty nejvyšší. Ale i když to třeba nebude oficiálně řečeno, každý si musí nastavit taky svůj individuální cíl. Budeme chtít vyhrát každý zápas. Jestli se nám to povede, budeme první. Ale uvidíme, jaká bude situace s covidem a kolik se odehraje kol, takže cíle je těžké nastavovat, protože tahle sezona může být ovlivněná jinými věcmi, než je náš výkon. To ale nic nemění na tom, že je potřeba dát do každého zápasu všechno a pokusit se vyhrát každý zápas,“ dodal Lukáš Ticháček s tím, že tým je dobře připraven a na zítřejší zápas se velmi těší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vk karlovarsko

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, Příbram, Lukáš Ticháček, COVID-19, Jiří Novák, Patrik Indra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový extraligový ročník zahajují volejbalisté Karlovarska doma proti Příbrami  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.