Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovy Vary zaskočilo Kladno. Ze západu Čech si odvezlo všechny body

Hokejisté Kladna zakončili první čtvrtinu základní části extraligy výhrou v Karlových Varech 2:1. Rytíři tak bodovali pošesté v řadě, počtvrté vyhráli. Utkání rozhodl ve 40. minutě útočník Denis Kusý. Kladno vyhrálo na západě Čech v soutěžním zápase poprvé od března 2014.

Do první velké šanci se hned v úvodu dostal domácí Gríger, z mezikruží ale přestřelil hostující branku. Úvodní nápor domácích otupila dvě oslabení, ve kterých si však Středočeši větší příležitost nevytvořili.

Poté, co Beránek nevyužil samostatný nájezd, a v polovině úvodní třetiny orazítkoval Rachůnek tyč, převzali iniciativu hosté. V 11. minutě Tralmaks využil zmatku v obranném pásmu Energie a z bezprostřední blízkosti procedil puk za Frodlova záda.

Domácí vyrovnali ve 23. minutě, kdy se ujala nenápadná střela Ondřeje Procházky, která překvapila jinak výborně chytajícího Bowa. Povzbuzení Západočeši si poté vytvořili soustavný tlak, ale předháněli se v zahazování šancí. Hned dvakrát mohl skórovat Beránek, dvakrát ale minul puk a poté trefil tyč.

Ačkoliv druhá třetina skončila 11: 4 na střely pro Energii, do kabin se opět odcházelo za jednobrankového vedení hostů. V čase 39:18 se po individuální akci prosadil Kusý, který se natlačil před Frodla a efektně zavěsil puk do horního rohu branky.

Těsný náskok hosté poté i zásluhou výborného Bowa udrželi. Karlovarští nedokázali vyrovnat v závěru v přesilové hře, ani v krátké power play. Energie tak nedokázala navázat na výhru z ledu Sparty z minulého týdne a doma prohrála potřetí za sebou.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. O. Procházka (Dlapa) - 11. Tralmaks (Kusý, Klepiš), 40. Kusý (Tralmaks, Ticháček). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5382.
Karlovy Vary: Frodl - Huttula, Plutnar, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík - O. Beránek, Černoch, Jiskra - Kangasniemi, Gríger, Rachůnek - Zetterberg, Hladonik, O. Procházka - Redlich, R. Přikryl, Koffer. Trenér: Bruk.
Kladno: Bow - Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber - Tralmaks, Klepiš, Kusý - Frolík, Pytlík, Sideroff - O. Bláha, Babka, Strnad - M. Procházka, Melka, Smoleňák - Jarůšek. Trenér: Vejvoda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nikola Křížová/Hc Energie

Štítky Extraliga, Karlovy Vary, Energie, Kladno, Výsledky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zaskočilo Kladno. Ze západu Čech si odvezlo všechny body  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.