Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisty Karlových Varů čeká extraligový start. Klub se chystá na éru bez Pešouta a Fleka

Hokejisté Karlových Varů vstoupí ve čtvrtek do nové extraligové sezony zápasem na ledě brněnské Komety. Klub doznal před letošním ročníkem mnoho změn. Mezi největší patří odchod odchovance a kapitána Jakuba Fleka, šéfem trenérské lavičky se stal po konci Martina Pešout David Bruk a nová je také vlastnická struktura.

Karlovy Vary se nacházely v posledních měsících ve značné nejistotě. Spekulovalo se totiž o tom, zda se extraliga v lázeňském městě vůbec bude hrát kvůli nedostatku peněz. Nyní s novými vlastníky, kterými se staly po Karlu Holoubkovi Dušan Šenkypla a Daniel Tobolka po, se ale zdá, že ztráta nejvyšší hokejová soutěž není na pořadu dne. Podle trenéra Davida Bruka neměly informace z médii o možné ztrátě licence na hráče negativní vliv. 

S hráči jsem byl den co den a necítil jsem z nich nějakou nervozitu. Já osobně jsem to nevnímal vůbec. Nevím, jak to bylo, mně to přišlo spíše v rámci spekulací. Abych řekl pravdu, tak jsem si vůbec neuměl představit, že by Karlovy Vary neměly extraligovou licenci,“ sdělil pro klubový web nový kouč Energie, který po pěti letech nahradil Martina Pešouta. 

Právě proti Pešoutovi se Západočeši ve čtvrtek postaví. Energie míří na led Komety, v níž kromě bývalého kouče našel práci i útočník Flek, jenž byl v posledních letech nedílnou součásti karlovarského i reprezentačního kádru. Místo rychlonohého útočníka dorazil například Dávid Gríger, David Kofroň nebo Jozef Baláž. Obranné řady po odchodu Parkkonena doplnil Tomáš Bartejs či David Bernad. 

Jsem s doplněním kádru maximálně spokojený. Všichni kluci, kteří přišli, tak zapadli. Mají svoje místo a roli. Ještě bych si představoval doplnění sestavy o jednoho útočníka,“ uvedl trenér Bruk, jenž stále neví, zda v sezoně pomůže mužstvu Jiří Kulich. Ten odletěl do Ameriky, kde absolvuje přípravný kemp Buffala, které si útočníka vybralo v první kole draftu. 

Do začátku NHL budeme vědět, co s Kuldou bude. Jirka to nemá úplně ve svých rukách, protože byl draftovaný a podepsal kontrakt, takže se bude muset řídit pokyny svého nového zaměstnavatele," uvedl Bruk. Pokud by se Kulich hned neprosadil do elitní zámořské soutěže, rád by jej přivítal zpět v týmu. "Kdyby to bylo na mně, tak bych mu přál v NHL hned první rok A tým," dodal. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filip Mikulášek

Štítky Energie, Karlovy Vary, Extraliga, Přestupy, HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, Jakub Flek, hokejista, Jiří Kulich, National Hockey League, Buffalo Sabres, Tomáš Bartejs, Dávid Gríger, David Kofroň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Karlových Varů čeká extraligový start. Klub se chystá na éru bez Pešouta a Fleka  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.