Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Energie zkouší finského beka Parkkonena. Chci se ukázat, říká

Do kabiny hokejistů karlovarské Energie přibyla nová posila, finský bek Patrik Parkkonen. Obránce se zkušenostmi z nižších zámořských soutěží nebo Znojma, kde si zahrál sezonu v EBEL lize, přichází prozatím do kádru energetiků na měsíční zkoušku.

Odchovanec slavného Jokeritu Helsinky se hlásil už tento týden trenérovi Pešoutovi na tréninku a pokusí se jej přesvědčit o svých kvalitách. Zatím se osmadvacetiletý obránce, jenž naposledy působil v americké soutěži ECHL v týmu Wichita Thunder, seznamuje se spoluhráči a zvyká si na tréninkové dávky. 

Můj agent byl v kontaktu s týmem a říkal mi, že je možnost tu získat měsíční kontrakt, abych ukázal, co umím. Myslím, že to je výhodně pro obě strany. Je to prosté, dostal jsem příležitost jít do Česka, do extraligy. Tak jsem si řekl, proč ne. Měl jsem i jiné nabídky, ale myslím, že tahle byla ta nejlepší,“ vysvětlil hráč se zkušenostmi z finské nejvyšší soutěže. 

Pešoutovi by se do mužstva hodil všestranný obránce, který zvládne zastat defenzivní i ofenzivní úkoly. Právě karlovarská defenziva před novou sezonou doznala výrazných změn. Odešel například bek Petr Šenkeřík (České Budějovice), Libor Zábranský, Dalimil Mikyska, Dalimil Kowalczyk (všichni konec hostování z Komety). Zalepit díry v obranných řadách mají bývalí spoluhráči z Liberce Tomáš Hanousek a Tomáš Havlín, exvítkovický Lukáš Doudera nebo urostlý Ondřej Dlapa, který přišel do lázeňského města z Mladé Boleslavi. Nyní konkurenci zvýší Parkkonen, který doufá, že si svými výkony řekne o smlouvu a zahraje si extraligu.

Myslím si, že dokážu zahrát to, co ode mě potřebujete. Domnívám se, že zvládnu zahrát dobře jak v ofenzivě, tak i v obraně. Mám slušnou střelu,“ představil se Fin, který zatím tráví většinu času na hotelu. O víkendu chce ale stihnout procházku po kolonádě a ještě více poznat město, o němž si před příletem zjišťovat informace na internetu. 


 

Ohodnoť článek

Foto Hc energie

Štítky energie, Hokej, Karlova Vary, Extraliga, soutěž, Patrik Parkkonen, Orli Znojmo, Jokerit Helsinky, ECHL, Wichita Thunder, Česko, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie zkouší finského beka Parkkonena. Chci se ukázat, říká  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.