Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Energie hostí Zlín a chce všechny body

V boji o předkolo play off přituhuje. Energie si sice dlouho držela osmou příčku, nicméně dvě prohry v posledních dvou kolech ji o toto umístění připravily. Karlovy Vary jsou aktuálně deváté, ale zezadu se tlačí jak Vítkovice, tak i Litvínov.

Tým trenérů Martina Pešouta a Tomáše Marišky prohrál ve Vítkovicích i v Brně. A právě Kometa Energii na osmé příčce extraligové tabulky vystřídala.

„Nás mrzí, že jsme nezískali body. Myslím si ale, že jsme odehráli velmi kvalitní a vyrovnané utkání. Domácí měli lepší vstup do utkání, byli aktivnější a šli do vedení. Od druhé třetiny jsme zlepšili hru a vytvářeli jsme si dost šancí, ze kterých jsme potom dokázali vyrovnat. Zlomový moment byl, že jsme z šancí v této fázi utkání nebyli produktivní a nešli jsme do vedení. Tam si myslím, že bychom byli schopni ten zápas uhrát lépe a nějaké body vzít. Bohužel ten gól na odskočení dala Kometa, která využila svou skvělou přesilovou hru. Nebyli jsme produktivní,“ hodnotil zápas v Brně asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

Dnes už je ale pozornost upřena na Berany ze Zlína, kteří se v KV Aréně představí od půl šesté večer. Beranům se v této sezoně vůbec nedaří a v tabulce jsou na předposledním třináctém místě. Tuto pozici se jim patrně již nepodaří vylepšit a utvrdit by je v tom mohlo dnešní utkání, ve kterém by měla domácí Energie naplno bodovat. V její prospěch mluví nejen domácí prostředí, ale i všechny letošní vzájemné duely, které Karlovy Vary vyhrály.

„Všechny zápasy, které jsme v letošní sezoně se Zlínem odehráli, byly těžké. Hrají výborně do defenzivy a prezentují se fyzickou hrou. Myslím si, že i když ztratili šanci na play-off, tak to bude nepříjemný a silný soupeř. Výsledky Zlína z poslední doby byly velice kvalitní,“ říká k dnešnímu soupeři asistent karlovarského kouče.

Ten věří, že hráči předvedou minimálně stejně kvalitní výkon jako v posledních domácích střetnutích nebo v Brně.

„Musíme se na ten zápas výborně připravit a navázat na dobré pasáže z venkovních utkání. Věřím, že zase přidáme nějaké body do tabulky,“ dodal Tomáš Mariška.

Do konce základní části extraligy zbývá sehrát pět kol. Po dnešním duelu se Zlínem, čekají Energii ještě duely s mužstvem Olomouce, Liberce, Pardubic a Hradce Králové.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, PSG Zlín, HC Vítkovice Ridera, HC Energie Karlovy Vary, HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie hostí Zlín a chce všechny body  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.