Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

8. ročník Běhej lesy míří do svého závěru. V Beskydech tradičně vyprodal svou kapacitu

PR článek

Šestý závod sezony a třetí účastnický rekord. Na závod v Bílé se poprvé včetně virtuálního běhu PVZP FénixRun přihlásilo přes 2 000 závodníků. Mírný déšť rozhodně nikomu nezkazil náladu a běžci si užili jedinečný sportovní zážitek na česko-slovenských hranicích v krásné přírodě Beskyd.

Dopoledne se na Beskydy přesně podle předpovědi snášel déšť, a tak to pro mláďata tentokrát bylo na dětských závodech Dr. Max pořádné dobrodružství. Nikdo z nich se však nezalekl a na start nastoupilo přes 300 šnečků, veverčat, zajíčků, lišek, vlčáků, kolouchů a laní. Ti starší z nich se museli v rámci své trasy vypořádat s výběhem do části místní sjezdovky, ale popasovali se s tím na výbornou.

Po dětských závodech se počasí umoudřilo a po zbytek dne téměř nepršelo, což znamenalo jediné - ideální počasí na běhání. Závodníci, kteří vyrazili na trať charitativního PVZP FénixRunu si tak svůj pětikilometrový běh užili nejprve v husté mlze až po projasněné kulisy místních lesů. Pomoct během se rozhodlo téměř 300 dobrých duší a další stovky se přihlásily virtuálně. Za to jim moc děkujeme. Na Bílé tak podpořili v rámci nadace Nova pomáhá Terezku s nevyléčitelnou genetickou vadou a také Nadaci Z + M, která vybrané peníze využije na podporu českých parahokejistů.

Odpoledne patřilo hlavním závodům, tratím na 11 a 19 kilometrů. Na kratší trase triumfoval Filip Vabroušek s nejrychlejším časem 42:18, pouhých 7 sekund za ním doběhl druhý Daniel Indra. Pomyslný bronz si vyběhl Tomáš Brzobohatý, který je jedním z horkých favoritů na zisk titulu Lesů Pán na konci sezony. Mezi ženami zazářila Lucie Vikarovská s časem lehce pod 50 minut. Na dlouhé trati byl nejrychlejší Vojtěch Galáč, který zvládl 19 kilometrů za 1 hodinu a 15 minut. Nejrychlejší ženou byla Denisa Uhlířová, která zdolala trať za hodinu a půl. Oproti loňsku vítězové opravdu natrénovali a časy se časy se zkrátily o více než šest minut.

Osmá sezona Běhej lesy není zdaleka u konce, na lesní smečku stále čekají dva závody. Jednak 27. srpna Jizerská, která kromě kratších tratí nabízí také 50kilometrovou ultramaratonskou výzvu, která vede přímo po trase legendárního lyžařského závodu. Sezonu poté zakončíme 10. září v Boleticích nočním závodem s afterparty a možností přespání ve stanech. Nenechte si ujít poslední závod slovenské verze seriálu, Behaj lesmi, který se uskuteční 20. srpna v krásné přírodě Štiavnických vrchů. Startovné pořídíte na behejlesy.cz a behajlesmi.sk. Lesu zdar!

Ohodnoť článek

Štítky běhej lesy, běh, seriál Běhej lesy, Beskydy, les, Dr. Max Lékárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

8. ročník Běhej lesy míří do svého závěru. V Beskydech tradičně vyprodal svou kapacitu  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.