Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počasí bylo k běžcům milosrdné, Runway Run Karlovy Vary se podařil

RunCzech, který je tradičním organizátorem karlovarského půlmaratonu, připravil sérii víkendových závodů, které se běžely na mezinárodním letišti v Olšových Vratech. Běžci si tak opět mohli užít atmosféru, kterou dokáže RunCzech vytvořit.

„Zatímco při příjezdu našeho týmu do Karlových Varů svítilo sluníčko, chvilku poté co se začala vydávat startovní čísla na sobotní Sunsest Run se zatáhlo a začala bouřka. Stánky jsme museli uzavřít a běžce nasměrovat do odletové haly. Naštěstí se zhruba hodinu před startem počasí umoudřilo a tak se mohlo v klidu odstartovat,“ popisuje Štěpán Hickl z týmu RunCzechu.

Sunset Run tak nabídl běžcům jedinečnou šanci kochat se obřím červeným sluncem zapadajícím za horizont, což v kombinaci s mlhou tvořilo dech beroucí obrazy. Černé siluety probíhaly červenooranžovou mlhou po celých 5 kilometrů.

„V čele závodu běžela skupinka tří běžců. Ve vedení byl veselý Ondřej Šantora, který se snažil dohnat Follow me car, jenž ukazoval běžcům cestu i čas. Jeho průpovídky ho však vysílili a před čtvrtým kilometrem se dostal do vedení Jiří Blaha, který v čase 17:32 zvítězil,“ pokračuje Štěpán Hickl.

Druý díl běžeckých závodů byl v Karlových Varech v plánu na nedělní ráno v podobě Breakfast Runu. Letiště tak ožilo už v sedm hodin ráno. Před běžci odstartoval svoji show pilot Red Bull air race Petr Kopfstein, který si zaběhl sobotní večerní závod.

„Pětikilometrový Breakfast Run ovládl Radek Sedněv s časem 16:49. Na druhém místě finišoval Ladislav Šinka, který se v roce 2018 stal tváří kampaně RunCzech. Akce pokračovala závodem pro ty nejmenší. Na start Bambini Run se postavily děti od 2 do 8 let. Posledním závodem na letišti v Karlových Varech byl dm Family Run v délce tří kilometrů. Tentokrát se na trať vydaly celé rodiny, starší děti i miminka v kočárcích,“ dodal Štěpán Hickl s tím, že ti, kteří o tento zážitek přišli, nemusí zoufat! Už za necelé 2 týdny se uskuteční další závod na letišti, tentokrát Runway Run České Budějovice.

Tam v pátek 10. července odstartuje večerní Sunset Run a v sobotu ranní Breakfast Run. I tady bude na hlavní závody navázán Bambini a dm Family Run. Kromě toho si letiště v Českých Budějovicích připravilo přehlídku dravých ptáků, kteří letiště hlídají a také hasičský speciál. Účastníci se mají opravdu na co těšit. Registrace jsou stále otevřené na www.runczech.com

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto runczech.com

Štítky RunCzech, Karlovy Vary, běh, sport, letiště Karlovy Vary, letiště, České Budějovice, Petr Kopfstein

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí bylo k běžcům milosrdné, Runway Run Karlovy Vary se podařil  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.