Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Prodej použitého zboží na internetu skončil pro muže totálním fiaskem. Podvodník ho obral o balík peněz

O 100 tisíc korun přišel jednašedesátiletý muž z Karlových Varů, který na jedné ze sociálních sítí inzeroval zboží. Přes jednu chatovací aplikaci se mu ozvala neznámá osoba s tím, že má o uvedené zboží zájem. Nabídla mu možnost zaslání zboží u dopravní společnosti. Muž s tím souhlasil a neznámé osobě předal svůj email a telefonní číslo.

„Na telefonní číslo bylo následně muži zasláno celkem šest internetových odkazů, které poškozeného muže přesměrovaly na stránky. Ty vypadaly jako oficiální stránky jedné z bankovních společností. Na stránkách muž poté odsouhlasil celkem pět plateb a jednu zamítl, kdy mu bylo následně z bankovního účtu odečteno všech šest plateb,“ popsal podvod mluvčí policie Jan Bílek.

Neznámý pachatel svým jednáním poškozenému způsobil škodu přibližně 100 tisíc korun. „Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny tak neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal mluvčí Bílek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, podvodníci, okradli muž, inzeroval zboží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodej použitého zboží na internetu skončil pro muže totálním fiaskem. Podvodník ho obral o balík peněz  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.