Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Policie stíhá řidiče, který v opilosti srazil a usmrtil cyklistku, zranění utrpěla i její devítiletá dcera

Za usmrcení z nedbalosti a z ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí dvaačtyřicetiletému muži až osmiletý trest. Řidič na konci července srazil na Sokolovsku ženu s dcerou na kolech. Osmatřicetiletá cyklistka na místě zemřela, její dceru transportoval do nemocnice vrtulník. Obviněný nadýchal 1,64 promile a ještě tvrdil, že neřídil.

„Sokolovští kriminalisté dnes zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Neštěstí, které otřáslo nejen Karlovarským krajem, se odehrálo ve středu 31. července u Lomnice na Sokolovsku. Dvaačtyřicetiletý řidič mercedesu tam narazil do projíždějící cyklistky a její dcerky. Osmatřicetiletá žena na místě zemřela, devítiletou holčičku odvezl do nemocnice vrtulník.

„Dvaačtyřicetiletý muž měl na místě sdělit, že nebyl řidičem osobního automobilu, jelikož ho měl řídit jeho rodinný příslušník, který z místa utekl. Policisté se začali případem okamžitě zabývat a provedeným šetřením zjistili, že měl vozidlo řídit právě dvaačtyřicetiletý muž. Následně u něj policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,64 promile alkoholu,“ upřesnil policejní mluvčí Jan Bílek.

Na podporu rodiny vznikla i sbírka, kterou inicioval hasič Tadeáš Barfus a policista Jakub Hollý. Lidé rodině přispěli částkou přes jeden milion korun. „Byl jsem na místě zásahu jako první, jsem hasič. S kolegou, policistou Jakubem Hollým, který u nehody také zasahoval, jsme se rozhodli, že pro pozůstalou rodinu založíme sbírku. Další osud rodiny nám není lhostejný a chtěli bychom jim alespoň trochu usnadnit tuto tragickou situaci,“ uvedl Tadeáš Barfus, který pracuje jako podnikový hasič u Sokolovské uhelné. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda, dopravní nehoda, sražená cyklistka, opilý řidič, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stíhá řidiče, který v opilosti srazil a usmrtil cyklistku, zranění utrpěla i její devítiletá dcera  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.