Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Místo výhodné investice připravili podvodníci důvěřivého muže o 800 tisíc korun

Jednapadesátiletého muže z Karlovarska zaujala na jedné ze sociálních sítí reklama výhodných investic, ve které vystupovali známí lidé a další osobnosti. Proto se rozhodl zaregistrovat. To ale neměl dělat. Neznámí podvodníci ho totiž obrali o 800 tisíc korun.

„Ještě téhož dne, kdy se muž zaregistroval k investici, ho telefonicky kontaktovala neznámá žena. Později s ním ještě komunikovala pomocí emailu. Ta muže přiměla, aby uhradil na cizí bankovní účet vstupní poplatek, což také následně udělal. Dále měl jednapadesátiletého muže kontaktovat neznámý muž, který ho přiměl k dalším výhodným investicím. Opět peníze odeslal na cizí bankovní účet,“ popsal praktiky podvodníků mluvčí policie Jan Bílek. 

Když chtěl později poškozený muž zhodnocené investice vybrat, kontaktoval ho další neznámý muž, který ho pod záminkou různých poplatků a daní souvisejících s investicemi přiměl k několika dalším platbám na různé bankovní účty. Investorovi vznikla škoda přibližně ve výši 800 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny tak hrozí neznámému pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvodníci, falešný bankéř, internetový podvod, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo výhodné investice připravili podvodníci důvěřivého muže o 800 tisíc korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.