Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Nebezpečný agresor zaútočil nožem na dva policisty a zranil je. Předtím napadl bývalou přítelkyni

Extrémně nebezpečný agresor zaútočil s nožem v ruce na dva zasahující policisty a oba během svého útoku také zranil. Incident se stal v Sokolově v okamžiku, kdy policejní hlídka vyzvala devětadvacetiletého muže, aby opustil byt přítelkyně, kterou předtím fyzicky napadal. K závažnému případu se vyjádřil i policejní prezident Martin Vondrášek.

Devětatřicetiletá žena ze Sokolova volala večer na tísňovou linku 158, že její bývalý přítel nechce odejít z bytu a navíc začíná být agresivní. Na místo se okamžitě vydala hlídka z obvodního oddělení Sokolov – město. „Po svém příjezdu se hlídka spojila s oznamovatelkou, která i nadále požadovala po svém bývalém partnerovi, aby z jejího bytu odešel. Policisté tedy muže vyzvali, aby bytovou jednotku opustil. Ten si začal balit osobní věci, ale po chvíli uvedl, že byt neopustí. Policisté ho znovu několikrát vyzvali, aby byt opustil, nebo využijí svého oprávnění a bude použito donucovacích prostředků,“ popsal událost mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Následně si muž lehl na postel a na opakované výzvy k opuštění bytu nereagoval. Policisté k němu přistoupili, na což muž zareagoval tak, že na jednoho z policistů zaútočil nožem. Ten měl zřejmě schovaný v posteli. „Nožem opakovaně vedl několik výpadů do horní poloviny těla zakročujícího policisty. Policisté následně proti agresivnímu muži, který i nadále pokračoval ve svém jednání a nožem aktivně útočil, použili donucovací prostředky. Po chvíli policisté agresora zpacifikovali. I přesto nadále kladl aktivní odpor a snažil je kousat zejména do rukou. Policisté muži přiložili služební pouta a následně ho eskortovali na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ uvedl mluvčí policie.

Zadržený muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,83 promile. Test na přítomnost návykových látek vyšel s negativním výsledkem. Zranění obou zakročujících policistů si vyžádalo lékařské ošetření s vystavením pracovní neschopnosti. Útočník byl obviněn z násilí proti úřední osobě. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na šest let.

„Událost ze Sokolovska jen potvrzuje, jak je služba v našich řadách nevyzpytatelná, a že naši policisté nikdy předem nevědí, kdo stojí proti nim a jaké má úmysly. Vážím si proto každého kolegy, který k plnění svých služebních úkolů přistupuje zodpovědně, s plnou vážností a nutno dodat, že i s nasazením vlastního zdraví a života. O okolnostech zákroku a zdravotním stavu obou policistů jsem hovořil s krajským ředitelem, který mě ujistil, že by se zranění naštěstí měla obejít bez vážnějších následků. Kolegům přeji především brzké uzdravení,“ konstatoval policejní prezident Martin Vondrášek.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky útočil nožem, útočil na policisty, zranil policisty, agresivní muž, vykázání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Svoboda

V Americe by ho zastřelili a ušetřili by hodně peněz.

Neděle, 9. června 2024, 08:23Odpovědět

Josef Vyndalho

měli ho sejmout,sráče

Sobota, 8. června 2024, 15:48Odpovědět

Nebezpečný agresor zaútočil nožem na dva policisty a zranil je. Předtím napadl bývalou přítelkyni  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.