Počasí dnes22 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Chtěl investovat, místo toho přišel o osm set tisíc. Muž z Chebska naletěl podvodníkům na sociálních sítích

Jednapadesátiletý muž z Chebska v roce 2022 na sociální síti reagoval na podezřele výhodnou investiční nabídku. Zaplatil několik set eur, nainstaloval si do počítače i telefonu program pro vzdálenou zprávu a od zprostředkovatelů už neslyšel.

Svá zařízení tímto softwarem vzdáleně zpřístupnil. V polovině května letošního roku se mu telefonicky ozval neznámý muž, který po něm požadoval, aby potvrdil bankovní převody z jeho běžného účtu, a to pod zástěrkou převodu výnosu z investice z roku 2022.

„Jednapadesátiletý muž na to zareagoval tak, že v aplikaci své banky postupně potvrdil několik odchozích plateb. Tímto jednáním byla muži z Chebska způsobena škoda téměř 800 tisíc korun," uvedl mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

Podle Kopřivy chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a přečinu podvodu.

V případě prokázání viny hrozí dosud neznámému pachateli odnětí svobody až na osm let. Kriminalisté zároveń důrazně varují před podobně výhodnými investicemi, a to zejména do kryptoměn. Podobných podvodů prošetřují hned několik.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Chebsko, podvod, kryptoměny, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl investovat, místo toho přišel o osm set tisíc. Muž z Chebska naletěl podvodníkům na sociálních sítích  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.