Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cizinec měl smůlu. Audi A7, které si vezl na přívěsu přes hranici, bylo v policejním pátrání

Karlovarští celníci při běžné silniční kontrole zjistili, že osobní vozidlo značky Audi A7 Sportback převážené na autopřepravníku se nachází v databázi Schengenského informační systému (SIS). Cizinec už s tímto nákladem neodjel.

„Hlídka karlovarských celníků vytipovala ve večerních hodinách na silnici R6 ve směru Sokolov – Cheb ke kontrole dodávkové vozidlo, jež přepravovalo na specializovaném přívěsu osobní vozidlo Audi A7 Sportback. Dodávku řídil rumunský řidič, pět spolujezdců bylo stejné národnosti,“ informovala o případu Lenka Havelková, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Celníci vyzvali řidiče k předložení dokladů od dodávkového i přepravovaného vozidla, následně provedli fyzickou kontrolu obou vozidel s negativním výsledkem. „Lustrací v databázi Schengenského informační systému (SIS) však bylo zjištěno, že přepravované osobní vozidlo je v pátrání (věc hledaná za účelem jeho zabavení). Z tohoto důvodu hlídka karlovarských celníků kontaktovala Policii ČR, jejíž příslušníci si případ převzali k dalšímu šetření,“ uvedla Havelková. Celníci setrvali na místě kontroly až do odtažení zajištěného vozidla z důvodu poskytnutí součinnosti PČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky převoz vozidlo, vozidlo v pátrání, vozidlo v databázi, odcizené vozidlo, celní kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec měl smůlu. Audi A7, které si vezl na přívěsu přes hranici, bylo v policejním pátrání  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.