Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Dva mladí recidivisté se zaměřovali na krádeže aut, způsobili statisícové škody

Kriminalisté dopadli dva mladé muže, kteří společně ukradli osobní vůz a vyjeli si s ním na výlet do Německa. Mladíci však po tomto činu stále běhali na svobodě a dál kradli, zejména na Chebsku. Celkem napáchali škody za více než půl milionu korun. Jeden z nich skončil ve vazbě.

V rukou policistů skončili třiadvacetiletý a čtyřiadvacetiletý muž. „Obvinění muži měli společně na začátku června navštívit jednu z menších obcí na Chebsku. Tam si měli všimnout zaparkovaného a nezajištěného osobního automobilu značky Škoda, který odcizili. Ve vozidle se navíc nacházel kanystr s naftou, svazek klíčů nebo pracovní přilby. S vozidlem měli následně přejet do Spolkové republiky Německo, kde byli vypátráni německými policisty,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Tato zkušenost ale zloděje neponaučila. Hned o dva týdny později se totiž mladší z dvojice mužů vloupal na pozemek rodinného domu, kde stálo zaparkované osobní auto, se kterým odjel. „Ve vozidle se nacházela také peněženka s osobními doklady a platební kartou. S vozidlem měl přejet do jiné ulice, kde ho odstavil. Odcizenou platební kartu si měl následně opatřit starší čtyřiadvacetiletý muž, který se pokusil o jeden výběr finanční hotovosti v bankomatu,“ pokračuje mluvčí.

Další krádeže se opět dopustil třiadvacetiletý muž. Kolem čtvrté hodiny ráno vnikl v Chebu do neuzamčeného vozidla značky Mercedes-Benz, ze kterého odcizil mobilní telefon, bezdrátová sluchátka nebo hodinky. Tím jeho večer neskončil. O několik málo minut později vniknul do jednoho z restauračních zařízení a odnesl si finanční hotovost a deset lahví alkoholu. „V posledním případě se obviněný muž vydal v odpoledních hodinách do Aše. Tam odcizil osobní automobil značky Škoda, se kterým odjel do jedné obce na Chebsku,“ doplnil mluvčí.

Svým jednáním způsobili muži škodu za přibližně 530 tisíc korun a nyní jim hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. „Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiadvacetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ uzavřel Bílek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kradli auta, krádeže aut, recidivisté, Chebsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mladí recidivisté se zaměřovali na krádeže aut, způsobili statisícové škody  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.