Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Velký požár lesa na Sokolovsku. V neděli ráno hasiči dohašovali skrytá ohniska

Hasiči už dohašují zbylá ohniska většího požáru lesa mezi Svatavou a Boučím na Sokolovsku. Vznikl v sobotu večer na ploše zhruba 200 krát 200 metrů. Hasiči zatím nechávají na místě celé hadicové vedení a od rána kontrolují místo termokamerou, řekl jejich krajských mluvčí Martin Kasal.

Oheň se rozšířil i do korun stromů. Místo je těžce přístupné. Karlovarští hasiči v sobotu večer vyhlásili druhý stupeň poplachu. Poplachové stupně jsou čtyři a určují se podle počtu vyslaných jednotek.

„Už v jednu hodinu v noci se snížil počet jednotek u zásahu," řekl mluvčí. Na hlídání prostoru zůstaly na místě zůstaly tři z původních 12. „Od nedělního rána kontrolují termokamerou místo požáru a provádějí dohašení nalezených ohnisek. Aktuálně je tam pět jednotek," uvedl Kasal.

Požár vznikl v sobotu kolem 21:00. Vzhledem k pozdní hodině nebylo možné nasadit letecké hašení. Hasiči zřídili čerpací stanici pro doplnění požární vody na služebně hasičů v areálu sokolovské chemičky. V Sokolově a v areálu chemické firmy byl zvýšený pohyb zásahové techniky se zapnutými majáky, která zajišťovala doplňování požární vody pro lesní požár u Svatavy, řekl mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky ČR, požár, lesy, Karlovarský kraj, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký požár lesa na Sokolovsku. V neděli ráno hasiči dohašovali skrytá ohniska  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.