Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Narkoman brutálně ubodal těhotnou ženu. U soudu ale čelí jen obžalobě za opilství a čeká ho tak nižší trest než za vraždu

Ze smrti těhotné ženy se u Krajského soudu v Plzni začal zpovídat devětadvacetiletý muž. Podle obžaloby loni v srpnu Pavel Š. u sebe v bytě v Nejdku na Karlovarsku napadl kuchyňským nožem svou devětadvacetiletou známou a zasadil jí velké množství ran do hlavy, trupu a nohou. Žena na místě vykrvácela. Muže původně policie obvinila z vraždy, protože se ale podle spisu dlouhodobým užíváním pervitinu dostal do stavu nepříčetnosti, kdy u něj zcela vymizely rozpoznávací a ovládací schopnosti, čelí u soudu obžalobě za opilství, kde je trestní sazba deset let, nižší než u vraždy.

Pozůstalí po zabité ženě, její matka, sestra a malý syn, o něhož se stará sestra, požadují odškodnění za duševní útrapy v celkové výši 4,5 milionu korun. Podle soudu Pavel Š. loni 13. srpna zaútočil nožem na ženu z Karviné, která u něj byla na návštěvě. Karlovarská policie loni uvedla, že po útoku z bytu odešel a ženu nechal ležet na zemi, aniž by se zajímal o její zdravotní stav. Došel pak na obvodní oddělení v Nejdku a policistům tam sdělil, že ho žena ohrožovala nožem. Přivolaní záchranáři se jí snažili pomoci, zemřela však na místě. Byla zhruba ve 14. týdnu těhotenství. Muže policisté zadrželi a později ho obvinili z vraždy, za kterou mu hrozilo až 18 let vězení.

Obžalovaný ale jakoukoliv vinu odmítá. Tvrdí, že smrtelná zranění si žena způsobila sama. Často brala drogy a i v kritický den byla podle něj pod vlivem pervitinu. Když se v noci sešli, procházeli se po lese a po městě, pak šli k němu domů, žena se ale začala chovat divně. Křičela, říkala o sobě, že je ďábel, sápala se po muži, mávala kolem sebe nožem a sama se bodala, popsal u soudu obžalovaný. On se prý jejího divného chování bál, vytrhl jí nůž a hodil ho na zem. Protože měl strach a byl v šoku, vyskočil oknem, volal o pomoc a šel ohlásit na policii, že ho žena napadla. Kde vzala nůž, netuší. Jemu prý nepatřil. Sám žádná zranění neutrpěl.

„Je to škoda, že si vzala život, byla to mladá žena. Možná moje vina je, že jsem tomu třeba nezabránil dřív, když se bodala," uvedl Pavel Š. u soudu. Drogy prý nebral pravidelně, jen tak jednou za měsíc. V kritický den si ale pervitin vzal. Tvrdí však, že jeho vnímání a jednání droga neovlivnila, neměl po ní žádné halucinace, jen po něm prý víc vydržel a byl komunikativnější. Sám sebe označil obžalovaný za klidného člověka, který nevyhledává konflikty. V roce 2021 byl ale odsouzen za napadení muže nožem. I tento skutek popřel.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ubodal těhotnou ženu, vražda těhotné ženy, narkoman, obžaloba z opilství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narkoman brutálně ubodal těhotnou ženu. U soudu ale čelí jen obžalobě za opilství a čeká ho tak nižší trest než za vraždu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.