Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlových Varech řádí psychicky narušený muž. Nikdo si s ním neví rady, štve strážníky

Velké potíže mají Karlovy Vary s jednatřicetiletým mužem, jenž dělá dlouhodobě v ulicích města zle. S potížistou si neví rady doktoři, záchranáři ani strážníci, kteří za problémovým jedincem neustále vyjíždí. Naposledy k němu dorazili ve chvíli, když zfetovaný skákal po autě.

Strážci karlovarského zákona se s mužem naposledy setkali minulý týden, když dělal problémy v městské části Rybáře. U autobusové zastávky pořvával na kolemjdoucí. Městská policie původce potíží našla na pěší stezce vedoucí podél Rolavy a hned veděla, s kým mají tu čest. Psychicky labilnímu, který byl evidentně pod vlivem drog, domluvili, aby se pro příště vyvaroval podobného chování. To bylo ale vše, protože zdrogování a řvaní po lidech není přestupek. Po zhruba jela hlídka za potížistou znovu kvůli tomu, že před obchodním domem Tesco skáče po střeše zaparkovaného auta.

„Strážníci muže ihned vyzvali, aby z auta slezl. To udělal a dobrovolně se opřel o služební vozidlo do pozice 'zatýkaného'. Strážníci při kontrole auta nezjistili žádné poškození a na jiná auta podle oznamovatele neskákal. Jelikož byl muž ve špatném psychickém stavu a stále vykazoval známky užití návykové látky, provedli strážníci orientační zkoušku na přítomnost OPL s pozitivním výsledkem,“ popsala v hlášení Městská policie Karlovy Vary. 

Na místo následně pracovníci v uniformách přivolali posádku záchranné služby, která rozhodla o převozu do nemocnice. Strážníci cestovali se zdravotníky také, protože záchranka je požádala o doprovod. Nakonec asistovali i u vyšetření. Lékařka řekla, že pacient pojede do psychiatrické léčebny, odkud ho nedávno lékaři propustili. Převoz provedli přivolaní policisté. Strážníci ale tuší, že potíže bude třicátník dělat i nadále.

„Kam s ním, když nestojí o žádnou pomoc, nerespektuje zásady slušného chování a navíc opakovaně zaměstnává strážníky, policisty, záchranáře i doktory? Zatímco v loňském roce zaměstnal hlídky strážníků ve více jak patnácti případech, letos má už záznamů pět,“ dodala karlovarští strážníci.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Drogy, Alkohol, Psychika, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Šimice

Jak to, že ho pustili z psychiatrické léčebny, když je stále závislý na drogách a už zaměstnal 20x strážníky ve zfetovaném stavu? A co to drží v ruce? To pije nějakou chemikálii?! Pamatuji, jak si na vojně Slovák z Košic dělal magorák z tabáku a pitralonu...

Středa, 25. ledna 2023, 04:57Odpovědět

Miroslav Šimice

Pročpak se mi během psaní opakovaně objevuje to okénko, že nejsem robot? To nestačí zaškrtnout jednou?! A ty naše zákony už jsou tak zmršené, že ani recidiva podobného chování nelze postihnout?! Pak by měl příslušný poslanec či senátor předložit návrh na změnu zákona! Od toho je přece platí z našich daní, aby hájili zájmy lidí, co živí tuto zemi a mají právo za to požadovat ochranu pořádku před podobnými exoty! Za komančů už by skončil v blázinci na odvykačce!

Středa, 25. ledna 2023, 04:32Odpovědět

Miroslav Šimice

Být zdrogovaný, pokřikovaz na lidi nebo skákat po cizím autě není ani přestupek, neřku-li trestný čin?

Středa, 25. ledna 2023, 04:24Odpovědět

Martin Vaněk

To máte z té "humanity" lháře havla..., za komoušů by dávno dřepěl v lochu, a makal by jak barevnej...

Úterý, 24. ledna 2023, 12:07Odpovědět

Jindřich Prokeš

Nějak tomu nerozumím?Skáče po střeše auta a není zjišteno žádné poškození?To ská

Úterý, 24. ledna 2023, 08:54Odpovědět

Herman Ullmann

Jsou určitá zařízení, tak jak si neví rady?

Úterý, 24. ledna 2023, 08:43Odpovědět

Jiří Zvěřina

Po zhruba jela hlídka za potížistou znovu - že si to ti pisálci po sobě ani nepřečtou...

Úterý, 24. ledna 2023, 06:46Odpovědět

Petr Salák

Co s takovým xindlem ??? Utratit jako těžce raněných zvíře,a do kafilérky

Úterý, 24. ledna 2023, 00:01Odpovědět

V Karlových Varech řádí psychicky narušený muž. Nikdo si s ním neví rady, štve strážníky  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.