Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muž nebezpečně pronásledoval bývalou družku. Jednou vyšplhal až na její balkon a pak ho zadržela policie

Svoji bývalou družku obtěžoval jednatřicetiletý muž ze Sokolovska. Je podezřelý z porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nebezpečného pronásledování. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

„Muž několikrát kontaktovat svou bývalou družku telefonními hovory, zprávami, klepáním na dveře bytové jednotky nebo také hlasitými projevy mimo budovu, kde žena bydlí. Nejméně ve dvaceti případech se ženu pokoušel kontaktovat také pomocí sociálních sítí,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek. V jednom případu muž kolem půlnoci přišel před dům své bývalé družky a do okna jí začít házení kamení. Následně vyšplhal na její balkón. Žena okamžitě zavolala na linku 158. Policisté muže po příjezdu vyzvali, aby balkón opustil, což následně učinil.

„O dva týdny později opět přišel za svou bývalou družkou, kterou se snažil několikrát osobně kontaktovat. Přitom se domáhal předání osobních věcí bez účasti nezúčastněné oprávněné osoby případně policejního orgánu, čímž porušil úřední rozhodnutí Okresního soudu v Sokolově. Žena ho ale měla ignorovat, a tak muž po chvíli odešel pryč,“ dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nebezpečné pronásledování, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí, vykázání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nebezpečně pronásledoval bývalou družku. Jednou vyšplhal až na její balkon a pak ho zadržela policie  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.