Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlových Varech srazilo auto chodkyni, vážně se zranila

, aktualizováno 19. prosince 2022, 13:00

V ulici Bezručova v Karlových Varech dnes ráno srazilo osobní auto chodkyni. Při nehodě se vážně zranila. Ulice byla kvůli vyšetřování nehody uzavřená, řekl krajský policejní mluvčí Jan Bílek. Zraněná do nemocnice jela sanitkou, vrtulník nemohl vzlétnout.

Nehoda se stala v serpentinách pod nemocnicí. „Záchranná služby dostala informaci o nehodě krátce před 7:00. Na místo vyjela naše posádka a lékařka ke 40leté ženě, která utrpěla vážná zranění. Na místo byl povolán vrtulník záchranné služby, ale nemohl vzlétnout. Ženu jsme tak do fakultní nemocnice v Plzni transportovali pozemní cestou," popsal mluvčí záchranné služby Radek Hes.

Meteorologové pro dnešek v kraji varovali před tvorbou ledovky, hrozí podle nich nebezpečí četných úrazů při chůzi a vysoká nehodovost. „Navzdory modelům je srážek více a více jižněji, něž jsme očekávali, a patrně se jedná už o mrznoucí déšť směřující nad naše území. Stanice Cheb již kódovala mrznoucí srážky,“ uvedli meteorologové na Twitteru.

Podle Hese eviduje v posledních hodinách karlovarská záchranná služba zvýšený počet výjezdů. „Prozatím jsme měli 11 úrazů spojených s náledím. Nejčastěji se jedná o tržné rány a zlomeniny horních i dolních končetin,“ uvedl po 13. hodině odpoledne.

V kraji začalo před polednem pršet a na promrzlých vozokých i chodnících se tvoří ledovka. Místy, hlavně ve vyšších polohách, padá sníh s deštěm. Silničáři upozorňují, že i když jsou silnice ošetřené, mohou rychle namrzat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Kacerovský

Štítky ČR, nehoda, počasí, zranění, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech srazilo auto chodkyni, vážně se zranila  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.