Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté odhalili kvalitně vybavenou pěstírnu konopí, její majitelka tam aktuálně pečovala o 150 rostlin

Pěstírnu konopí se 150 rostlinami odhalili policisté z Chebska v bydlišti jedenapadesátileté ženy a o pět let staršího muže. Kriminalisté dvojici obvinili ze spáchání nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Během domovní prohlídky nalezli policisté speciálně upravenou místnost, kde žena v té době pěstovala přibližně 150 kusů rostlin konopí. Tyto rostliny policisté, samozřejmě včetně kompletního vybavení zmíněné indoorové pěstírny, zajistili. Zajištěny byly i finanční prostředky.

„Obviněný muž v místě bydliště provedl nezbytné úpravy místnosti vedoucí k tomu, aby bylo možno v místě skrytým způsobem pěstovat rostliny konopí. V místnosti zapojil elektrotechniku, vzduchotechniku, klimatizaci či zavlažování. Na následném několikatýdenním procesu výroby marihuany se šestapadesátiletý muž podílet neměl,“ popsal případ mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Obviněná jednapadesátiletá žena měla nejméně od druhé poloviny minulého roku až do současnosti v této speciálně upravené místnosti pěstovat rostliny konopí. „Po skončení pěstebních cyklů sklidila a následně sušila jejich využitelné okvětní a listové části. Takto získanou drogu marihuanu v místě přechovávala a poté předávala dalším osobám. Kromě toho část drogy marihuany využívala pro vlastní účely na potravinářské či kosmetické účely,“ uvedl policejní mluvčí. Během několika pěstebních a výrobních cyklů žena vyprodukovala zhruba pět kilogramů marihuany.

Vyšetřování a stíhání dvojice probíhá na svobodě. V případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pěstírna konopí, policejní TOXI tým, odhalená pěstírna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté odhalili kvalitně vybavenou pěstírnu konopí, její majitelka tam aktuálně pečovala o 150 rostlin  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.