Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Celníci si došlápli na provozovatele hazardu v Karlovarském kraji, zatím zjistili 17 případů pochybení

Přesně 37 kontrol provozování hazardních her provedli ve svém regionu karlovarští celníci od začátku letošního roku. Celkem v 17 případech prokázali celníci legálním provozovatelům pochybení, šest jich mají rozpracovaných. Ve dvou případech obsluhovala hernu osoba zapsaná v Rejstříku vyloučených osob.

Zatímco nelegálního hazardu v Karlovarském kraji v poslední době výrazně ubylo, přibylo případů, kdy se porušení zákona dopouštějí provozovatelé hazardních her legálních. „Nejčastěji se jednalo o nedodržení povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla mimo jiné umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let,“ uvedla Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

V několika případech bylo zjištěno, že se osoby, jež pro provozovatele vykonávají činnosti či úkoly související s provozováním hazardní hry, samy účastnily hazardní hry na technickém zařízení v herním prostoru, čímž zákon porušily. Při posledních dvou kontrolách, provedených v listopadu, se karlovarští celníci setkali poprvé s tím, že se v herním prostoru nacházela osoba zapsaná v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách, jednalo se přímo o obsluhu herny.

„Všechny výše uvedené případy předali celníci k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč,“ doplnila mluvčí Havelková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky celníci, kontroly celníků, hazardní hry, herny, kontroly v hernách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si došlápli na provozovatele hazardu v Karlovarském kraji, zatím zjistili 17 případů pochybení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.