Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Strážníci ze čtyř měst v Karlovarském kraji si vypomohou při velkých akcích

Strážníci ze čtyř měst v Karlovarském kraji si budou personálně pomáhat při velkých akcích. Města tím chtějí řešit problém s nedostatkem strážníků v regionu. Do pilotního projektu se zapojily Sokolov, Karlovy Vary, Cheb a Rotava. Smlouva je zatím uzavřená na rok. V případě, že se spolupráce osvědčí, v ní budou města pokračovat, řekl dnes novinářům místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov).

"Městské policie nejsou tak velké a těch lidí, kteří přijedou do těch měst, je hodně. Navíc ne všechny městské policie mají ten správný početní stav, který by měly mít," řekl Sedláček.

Na dohodě o součinnosti se dohodli ředitelé městských policií. Strážníci budou pracovat pouze v dohodnutých termínech a časech. Spolupracovat budou například při akcích Hurá, prázdniny a Den horníků v Sokolově, při Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, Mezinárodním festivalu dechových orchestrů FIJO 2022 v Chebu nebo při Rotavských pahorkách a oslavách města Rotava.

Například v Sokolově je strážníků dlouhodobě nedostatek. Nedaří se obsadit dvě až tři pozice. V poslední době navíc městské policii přibyla práce v souvislosti s výpomocí v očkovacích i testovacích centrech. Nové strážníky hledají také v Chebu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, policie, Sokolov, Karlovarský kraj, Cheb, obecní policie, Rotava, Karlovy Vary, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci ze čtyř měst v Karlovarském kraji si vypomohou při velkých akcích  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.