Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Soud v Sokolově odsoudil tři útočníky z napadení sokolovského šéfa záchranky

Podle obžaloby pětačtyřicetiletý Robert Pohlodko a čtyřiadvacetiletý Lukáš Cína posilnění alkoholem loni 13. června krátce před půlnocí potkali na ulici v Kraslicích Petra Gottfrieda. Cína vyprovokoval slovní rozepři, muže následně srazil k zemi pěstí. Pohlodko a pak i dvaatřicetiletý Viliam Gábor, který šel kolem, se také zapojili. Následovaly rány pěstí do obličeje Gottfrieda, kopy do hlavy a břicha. Záchranář utrpěl několik tržných ran na rukou i hlavě, otřes mozku a další zranění. Horším následkům zabránili kolemjdoucí.

Soud vyměřil Pohlodkovi trest odnětí svobody na 36 měsíců ve věznici s ostrahou, Gáborovi trest odnětí svobody na 36 měsíců s podmíněným odkladem 48 měsíců a Cínovi trest odnětí svobody na deset měsíců s odkladem 30 měsíců a pokutou 30 tisíc korun.

Podle soudce Vít Kastla šlo o bezdůvodné napadení v přesile, naštěstí bez závažných zranění, která ale při útoku hrozila. Soud rozhodl na základě výpovědí svědků, předložené lékařské zprávy, částečného doznání obžalovaných i videozáběru z pouličních policejních kamer. Soud přihlédl i k tomu, že všichni obžalovají mají trestní minulost. Pohlodko je podle soudce recidivista, který opakovaně páchá trestnou činnost, a alternativní tresty nepomáhají, navíc na zranění záchranáře měl nejvyšší míru zavinění.

Obžaloba i obhájce obžalovaného Pohlodka si ponechali lhůtu na odvolání. V případě odvolání by se případem zabýval Krajský soud v Plzni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, napadení, Sokolov, úraz, trest odnětí svobody, Kraslice, Krajský soud v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Dokud bude stát všemožně podporovat členy tohoto etnika,tak si budou stále připadat,že mají na všechno právo,včetně napadání slušných občanů, dětí i seniorů.A ty tresty?Směšné !!!!!

Středa, 13. října 2021, 21:23Odpovědět

Soud v Sokolově odsoudil tři útočníky z napadení sokolovského šéfa záchranky  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.