Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Zfetovaný a opilý muž zaútočil s nožem v ruce na zasahující policejní hlídku

S nožem v ruce zaútočil na zasahující policisty zfetovaný a opilý šestatřicetiletý muž z Chodova. Křičel přitom, že policisty zabije. Napadení policejní hlídky předcházel konflikt muže s jeho matkou. Ta muže v uniformách přivolala na svoji ochranu.

Divoký incident se stal v panelovém domu v Chodově, kam přišel muž navštívit své rodiče. „Krátce po 20. hodině mělo mezi nimi dojít ke slovní rozepři a vzhledem k agresivnímu chování syna přivolala jeho devětapadesátiletá matka policejní hlídku,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.  

Po několika málo minutách měl útočník slyšet po schodech přicházející policejní hlídku a na to měl zareagovat tak, že v kuchyni popadl nůž a vyběhl s ním z bytu. „S nožem v ruce se měl rozeběhnout proti policejní hlídce, a přitom vyhrožovat zabitím. Z taktických důvodů policisté ustoupili ze schodů do vestibulu panelového domu. Následně využili svého oprávnění a proti útočícímu muži použili donucovací prostředek hrozba namířenou střelnou zbraní. Agresor okamžitě odhodil nůž, lehl si na zem a řídil se pokyny policistů, kteří ho zadrželi,“ popsal zákrok policejní mluvčí.

Poté se muž, který policistům sdělil, že užil omamné a psychotropní látky, podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,38 promile. Zadržený byl obviněn ze spáchání zločinu násilí proti orgánu veřejné moci ve stádiu pokusu. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu putoval zadržený do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky opilý muž, útok nožem, napadení policistů, napadení policejní hlídky, alkohol, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný a opilý muž zaútočil s nožem v ruce na zasahující policejní hlídku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.