Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodník obelhal autosalon a způsobil škodu za více než půl milionu

Sedmatřicetiletý muž uzavřel v jednom z autosalonů v Karlových Varech smlouvu o koupi nového auta. Do pěti dnů měl zaplatit desetinu ceny, zbytek při převzetí. Prodejce po podpisu všech dokumentů požádal, zda by mu nepůjčil jiné vozidlo do doby, než si převezme nové. To ale už podvodník nevrátil. Do prodejny se auto zpět dostalo čirou náhodou.

Karlovarští kriminalisté se zabývají případem muže, který si byl dobře vědom toho, že nemá peníze na koupi nového auta. Přesto vyrazil do autosalonu a uzavřel kupní smlouvu.

„Po podpisu všech dokumentů měl navíc prodejce požádat o zapůjčení jiného automobilu do doby převzetí objednaného. Muž jej však dle domluvených podmínek nevrátil, čímž prodávající společnost uvedl v omyl, neboť zamlčel podstatné skutečnosti související s uzavřením smlouvy o koupi nového vozidla. Nevrácením zapůjčeného vozidla způsobil škodu ve výši téměř 565 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Eva Valtová.

Na začátku června muže zahlédl v Sokolově pracovník autosalonu. Podvodník se hned dal na útěk. „Doběhnout se mu ho sice nepodařilo, ale nalezl zde zaparkované zapůjčené vozidlo. Věc oznámil ihned policistům, kteří muže ještě téhož dne vypátrali a zadrželi,“ pokračuje mluvčí.

Jak se ukázalo, muž takto nejednal poprvé a už v minulosti byl za stejný trestný čin potrestán Okresním soudem v Berouně. Teď mu hrozí až pětiletý trest.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, Karlovy Vary, policie, podvod, autosalon, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník obelhal autosalon a způsobil škodu za více než půl milionu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.