Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena si vrácením půjčeného auta hlavu nelámala, teď jí hrozí pět let ve vězení

Čtyřiačtyřicetiletá žena si v autopůjčovně na Sokolovsku sjednala půjčku nákladního vozu. Auto měla za pár hodin vrátit, jenže to neudělala. Majiteli tím způsobila škodu za zhruba 400 tisíc korun. Pro policisty se nejedná o jediný případ, před několika dny se zabývali i mužem, který se s vrácením vozidla opozdil o téměř tři roky.

Už v březnu minulého roku si žena sjednala půjčku nákladního vozu značky Iveco. Podle uzavřené smlouvy měla vozidlo k dispozici na 15 hodin, poté ho měla podle domluvených podmínek vrátit.

„To se ovšem nestalo. Obviněná totiž do současné doby automobil nevrátila. Navíc porušila i jednu z dalších podmínek smlouvy, protože automobil půjčila k užívání další osobě. Tímto svým jednáním měla dvaačtyřicetiletému muži, který jí vozidlo zapůjčil, způsobit škodu přibližně 400 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Žena nyní čelí podezření ze zpronevěry a hrozí ji až pětiletý trest. O tři roky méně si může odsedět sedmačtyřicetiletý muž z Karlovarska, který si už v polovině června 2018 půjčil vůz značky Volkswagen. Podle smlouvy o zápůjčce měl auto následující den vrátit. K majiteli se ovšem vozidlo dostalo za bezmála tři roky. Škoda je v tomto případě 70 tisíc korun.

Obviněný měl vozidlo užívat až do března letošního roku, kdy byl policejním orgánem vyzván k navrácení automobilu. Po této výzvě měl obviněný automobil skutečně vrátit, ovšem v nepojízdném stavu,“ dodal Kopřiva.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, Sokolovsko, zpronevěra, policie, půjčka, autopůjčovna, okres Sokolov, Iveco, Volkswagen, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si vrácením půjčeného auta hlavu nelámala, teď jí hrozí pět let ve vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.