Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvě ženy čelí obvinění z úvěrových podvodů, vystupovaly pod cizí identitou i lhaly o svém zaměstnání

Hned na dvě podvodnice si došlápli krajští kriminalisté. V prvním případě se jednalo o šestadvacetiletou ženu z Karlových Varů, která měla podepsat smlouvu o poskytnutí úvěru ve výši 25 tisíc korun. Se splácením domluvené měsíční částky se už neobtěžovala. Daleko rozsáhlejší podvod řeší policisté v Sokolově, kde třicetiletá žena oslovila pod cizím jménem osm společností s žádostí o spotřebitelský úvěr, v polovině případů uspěla.

Obvinění z úvěrového podvodu si už vyslechla mladá žena z Karlových Varů. S jednou společností se měla domluvit o poskytnutí úvěru na částku 25 tisíc korun. Částku si ponechala pro svoji potřebu a měsíční splátky ignorovala. Kromě toho v žádosti uvedla i jméno společnosti, pro kterou už v té době nepracovala. 

„Obdobný, avšak trošku rozsáhlejší úvěrový podvod řeší i sokolovští kriminalisté. Žena ze Sokolovska měla nejméně v osmi případech žádat různé společnosti prostřednictvím internetových stránek o poskytnutí spotřebitelského úvěru na různé částky. V polovině případů neuspěla a úvěr jí nebyl schválen,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Ve čtyřech případech se jí ale zadařilo a přišla si na zhruba 20 tisíc korun. Při sjednávání úvěru se vydávala za ženu z Mělníka, od které pod falešnou záminkou vylákala kopii jejího občanského průkazu.

„Kriminalisté jí za uvedené jednání obvinili ze spáchání úvěrového podvodu a poškození cizích práv, za které jí v případě prokázání viny může hrozit až dvouleté vězení. Dvouletý trest odnětí svobody hrozí v případě prokázání viny i šestadvacetileté ženě v prvním případě,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky krimi, policie, Cheb, Sokolov, Karlovy Vary, úvěrový podvod, podvod, úvěr, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě ženy čelí obvinění z úvěrových podvodů, vystupovaly pod cizí identitou i lhaly o svém zaměstnání  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.