Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lupič ze sokolovské benzínky byl zadržen

První svátek vánoční strávili sokolovští kriminalisté šetřením loupeže na benzinové stanici a jejich usilovná práce se vyplatila. Pachateli však tento den moc štěstí nepřinesl, neboť ještě týž den v podvečer byl kriminalisty za svůj čin zadržen. Maskovaný muž přepadl včera ráno čerpací stanici v Sokolově, obsluze přitom vyhrožoval s pistolí v ruce.

„Po převezení na policejní oddělení zahájili kriminalisté trestní stíhání 31letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté celý pátek pátrali po muži, který zhruba v půl osmé dorazil na benzinovou pumpu v Sokolově. „Muž vstoupil prostoru čerpací stanice, přešel k pokladnám a s namířenou krátkou střelnou zbraní požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Poté, co mu pokladní vydala finanční hotovost několik tisíc korun, z místa činu odešel,“ popisovala včera událost policejní mluvčí.

Ihned po oznámení bylo zahájeno pátrání po muži asi 170 až 175 centimetrů, který měl na sobě tmavou bundu, rifle a kapuci přes hlavu. Obličej si také maskoval nasazenou rouškou. Na nohou měl černé tenisky s bílým pruhem a přes rameno pánskou tašku na tmavém popruhu.

„V podvečer byl muž zadržen a během dnešního dne podají policisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí si obviněný muž prozatím počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodala Zuzana Týřová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, loupež, zadržení, . vězení, vazba, PČR, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič ze sokolovské benzínky byl zadržen  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.