Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zboží objednané po internetu nikdy nedodali, vylákali čtvrt milionu korun

Dvojice podvodníků nabízela na internetu výhodně různé zboží, které ale svým zákazníkům nikdy nedodala. Za způsobenou škodu jim nyní hrozí až pět let vězení.

„Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetileté ženy a sedmadvacetiletého muže z Chodova, které obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Dvojice, která žila ve společné domácnosti, nabízela pod několika smyšlenými jmény na sociální síti různé druhy zboží za výhodné ceny. Od zájemců vždy požadovali úhradu kupní ceny zboží předem na bankovní účet, a to i přesto, že zboží nemají k dispozici a za nabízené prodejní ceny ho nemohou pořídit,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Inkasované peníze si ale dvojice nechávala pro svoji potřebu. Celkem se jim podařilo oklamat zhruba sto důvěřivých zákazníků.

„Svým jednáním způsobili škodu téměř 260 tisíc korun. Pětadvacetileté ženě a sedmadvacetiletému muži, kteří již byli v posledních třech letech za takový čin pravomocně odsouzeni, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnil mluvčí.

Podobný případ řeší i chebští kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání devětadvacetileté ženy z Prahy, kterou obvinili ze spáchání přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.

„Obviněná nabízela na sociální síti obuv dvou značek. Zájemcům, kteří na její nabídku zareagovali, měla sdělit, že se jedná o neoriginální zboží. Ti i přesto měli o zboží zájem. Následně jí měly téměř dvě desítky zájemců poslat na bankovní účet finanční prostředky za objednanou obuv,“ popisuje druhý případ Jakub Kopřiva.

Žena následně neoriginální boty zakoupila na tržnici na Chebsku a zájemcům je zaslala. Značkovým společnostem tak způsobila škodu téměř 31 tisíc korun
 
„V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvod, sociální sítě, Karlovarský kraj, Chodov, Internet, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zboží objednané po internetu nikdy nedodali, vylákali čtvrt milionu korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.