Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Drogy jsou stále v módě, celníci jich letos v kraji zabavili už téměř za milion korun

Kontroly na přechovávání drog jsou prováděny karlovarskými celníky po celém území kraje. Jedná se nejen o pozemní komunikace, ale ve vlaky, tržnice nebo třeba pošty a poštovní zásilky.

„Karlovarští celníci provádějí kontroly pravidelně a na různých místech Při práci jim často pomáhají služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Od začátku letošního roku zajistili naši pracovníci v příhraničí drogy, jejichž hodnota by na černém trhu dosáhla téměř 900 tisíc korun,“ říká Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Alarmující je podle celníků nejen množství zajištěných drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála druhů drog. Akce zaměřené na hledání drog probíhají i v rámci přeshraniční spolupráce s německými celníky. Ty jsou zaměřené především na odhalování nelegální přeshraniční přepravy tohoto zboží.

„Při více než 20 kontrolních akcích objevili celníci téměř 150 ks tablet extáze, více než 1 kg marihuany, 200 kusů amfetaminu, 52 g metamfetaminu, bezmála 500 kusů tablet LSD a několik desítek gramů kokainu, hašiše a ostatních syntetických látek,“ doplňuje Lenka Havelková a připomíná, že přeprava jakéhokoliv množství omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestným činem.

Celníci budou samozřejmě v kontrolách pokračovat i nadále.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto celní správa

Štítky drogy, celníci, Karlovarský kraj, nelegální obchod, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogy jsou stále v módě, celníci jich letos v kraji zabavili už téměř za milion korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.