Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Strážníci a záchranáři zažili ve Slapanech na Chebsku šok, našli těla mrtvých psů i hnijící ovce

Zvířata se nacházela v zemědělském objektu, kde byla pravděpodobně i nelegální množírna. Majitel pozemku podle facebooku Stop týrání.cz nedávno zemřel a tak se o zvířata neměl kdo starat. Na místo tedy vyrazili pracovníci Záchranné a odchytové služby pro zvířata, útulku a strážníci Městské policie Cheb.

To, co však strážníci a záchranáři na místě nalezli, předčilo veškeré jejich očekávání. Viděli scény připomínající spíše horor. To, co na místě nalezli, šokovalo i lidi, kteří se v tomto oboru pohybují již dlouho.

 "Na pozemku se nacházelo několik mrtvých psů, hromady mrtvých ovcí, haldy výkalů a linul se odsud naprosto otřesný zápach. Krom tenčícího se stáda ovcí zde bylo nalezeno také devět zatím ještě živých, ale zcela zubožených psů rasy Kangal. Některá zvířata byla vyhublá doslova na kost, jiná měla po těle neošetřené zahnívající rány a všechna pokrývala doslova mračna blech. Veškeré činnosti v objektu jsme museli provádět v ochranných oblecích," popsal na sociální síti neuvěřitelnou situaci na místě jeden z účastníků záchranné akce.


Vzhledem ke stavu zvířat bylo okamžitě zahájeno jejich odebrání a převoz do útulku v Horní Hraničné, kde mají se psy této rasy bohaté zkušenosti. Zde byli všichni psi prohlédnuti a ošetřeni veterinářem a na jejich stav bude vypracován odborný posudek.

Věc byla předána k šetření policii.

„V pátek jsme přijali na linku 158 oznámení, ve kterém oznamovatelka uvedla, že v malé obci na Chebsku se nachází na pozemku několik psů, jenž by měli být v zuboženém stavu a umístěni ve špatných podmínkách. Celou věc v současné době šetří policisté,“ potvrdil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Redakce Karlovarské drbny se zabývá i dalším případem, kdy se někdo pokusil ubližovat zvířatům. O případu budeme informovat v následujících dnech.

Napište nám

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky týrání zvířat, Slapany, Chebsko, městská polciie, pes, ovce, okres Cheb, pozemek, Facebook, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci a záchranáři zažili ve Slapanech na Chebsku šok, našli těla mrtvých psů i hnijící ovce  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.