Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Kraj v Chebu zřídil provizorní očkovací centrum pro děti bez pediatra

Karlovarský kraj zřídil v chebské nemocnici provizorní očkovací centrum pro děti. Vyřešil tak částečně situaci v Aši, kde kvůli odchodu pediatra přijdou děti o místo, kde se očkují.

„V Aši skončil pediatr, nebo skončí. My jsme měli schůzku s vedením Aše a zdravotní pojišťovnou, protože dneska je na Ašsku zhruba 400 dětí, které nemají svého pediatra. Aby mohl být zachován očkovací kalendář pro tyto věkové kategorie, zřídili jsme operativně v nemocnici Cheb očkovací centrum, kde všichni od zdravotní pojišťovny dostanou telefonní linku, kde se budou moci objednat na očkování tak, aby dodrželi lhůty," řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Pacienti se mohou individuálně domluvit na termínu očkování. Budou ho zajišťovat lékaři z nemocnic z Chebu a Karlových Varů. „Očkovací centrum bude fungovat následující měsíce. Budeme vyhodnocovat, do jaké míry bude využíváno," doplnil Kulhánek.

Podobná situace s chybějícími lékaři je v Karlovarském kraji i na Žluticku, kde schází i praktický lékař pro dospělé. Také tam Karlovarský kraj situaci řeší se zdravotními pojišťovnami, které by měly individuálně navést neregistrované dospělé pacienty ke konkrétním praktikům a děti k pediatrům. Předešlá praxe byla podle hejtmana taková, že pojišťovny pouze poskytly pacientům seznam lékařů a registraci nechaly na nich.

Karlovarský kraj má dlouhodobě problém s nedostatkem lékařů, a to zejména praktických, dětských, ale i zubařů a některých specialistů. Připravil proto motivační program, který obsahuje například dotace na zařízení ordinací, přednostní možnost získání bytu i přímou finanční podporu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, zdraví, lékaři, děti, očkování, Karlovarský, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj v Chebu zřídil provizorní očkovací centrum pro děti bez pediatra  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.