Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Krajský úřad obdržel 12 800 respirátorů od státu, distribuce může začít

Náklad ochranných pomůcek byl do krajského města doručen v noci. I když jich je o 2200 méně, než bylo slíbeno, vedeni kraje má radost. Respirátory půjdou hlavně do nemocnic, Zdravotnické záchranné službě a dalším lékařům a zdravotníkům.

V noci na dnešek dorazila do skladu na krajském úřadě dodávka respirátorů pro Karlovarský kraj domluvená s Ministerstvem vnitra České republiky a distribuovaná do krajů Hasičským záchranným sborem. Z distribučního místa na krajském úřadě poputují do výdejních míst v regionu. Krajský radní pro zdravotnictví Jan Bureš k dodávce uvedl:

 "Původně jsme měli dostat více, než nakonec dodávka od státu obsahovala. Obdrželi jsme celkem 12800 respirátorů z avizovaných 15 tisíc. Jsme ale samozřejmě velmi rádi i za to a co nejrychleji je opět všechny rozdělíme do nemocnic, Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje a dalším lékařům, zdravotníkům či sociálním službám. O výdeji respirátorů budeme všechny informovat. Očekáváme i další zásilku, především velkou zásobu roušek, doufáme, že ještě během víkendu."

O přesných podrobnostech výdeje respirátorů budou veškeré informace zveřejněné na webových stránkách krajského úřadu Karlovarského kraje.

V Karlovarském kraji bylo k včerejšímu večeru potvrzeno 29 případů nákazy koronavirem. V karlovarské nemocnici bylo otevřeno odběrné místo. Nejvíce nakažených je zatím v Mariánských Lázních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jana Pavlíková

Štítky Karlovarský kraj, koronavirus, respirátor, ochrana, distribuce, nemocnice, krajský úřad, Jan Bureš, Ministerstvo vnitra České republiky, Hasičský záchranný sbor, Česko, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad obdržel 12 800 respirátorů od státu, distribuce může začít  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.