Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pacienti karlovarské nemocnice musí projít kontrolou ve stanu

Karlovarská nemocnice přistavěla k hlavnímu vchodu pavilonu A kontrolní stan, ve kterém zdravotníci provedou klinickou a cestovatelskou anamnézu přicházejícího do nemocnice. Cílem je maximálně ochránit personál i pacienty před případným šířením koronaviru. Všechny ostatní vstupy do pavilonů nemocnice uzavřela.

Obdobné opatření se chystá také v chebské nemocnici. Dnes to uvedla na oficiálních stránkách na facebooku karlovarská nemocnice.

Podle primářky emergency Dagmar Märzové budou před vstupem ve stanu kontrolováni všichni pacienti i návštěvníci. "Bude jim změřena tělesná teplota, budou základně klinicky vyšetřeni a bude rozhodnuto, zdali jejich obtíž je taková, zda potřebují vyšetřit, a pokud ano, tak kde," řekla Märzová. Potenciálně rizikoví pacienti budou k ošetření odesíláni jinou cestou než pacienti, kteří budou vyhodnoceni jako bezpeční.

"Pokud tam bude někdo vysoce suspektní s nákazou COVID 19, tak nebude vpuštěn do areálu, ale bude směrován rovnou na infekční ambulanci," dodala Märzová.

Karlovarská krajská nemocnice a. s., která provozuje nemocnici v Karlových Varech i Chebu, vyhlásila zákaz návštěv kvůli možné nákaze koronaviru od 3. března. Vedení nemocnice vyzývá občany, aby jezdili do nemocnic pouze v nutném případě a nosili roušky nebo respirátory.

V Karlovarském kraji testy zatím prokázaly nákazu novým typem koronaviru u 13 lidí. V celé republice bylo k dnešnímu ránu potvrzeno 383 nakažených.

Autoři | Foto Milan Harvánek

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský kraj, Karlovarská krajská nemocnice, stan, COVID-19, Facebook, Karlovy Vary, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti karlovarské nemocnice musí projít kontrolou ve stanu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.