Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí 500 místních občanů nabídnout pitnou kúru, aby lépe poznali zdejší léčivé prameny

Město Karlovy Vary chce nabídnout 500 místních lidí možnost poznat, jak chutnají a jak léčí zdejší světoznámé léčivé prameny. Podle průzkumu totiž ani obyvatelé lázeňského města často neví o pramenech víc, než jen to, že ve městě pramení. Pitnou kúru chce město spojit i se vstupní a výstupní prohlídkou a výsledky pak předat odborníkům ke zhodnocení.

"Infocentrum města přišlo s projektem Pijeme prameny. Je to projekt zaměřený na naše občany, tedy ty, kteří v Karlových Varech žijí, protože jsme na základě dotazníkového šeření zjistili, že téměř 90 procent lidí neví, k čemu ty prameny reálně slouží. Oni ví, že jsou zdravé, ale skoro nikdo s nimi nemá reálnou zkušenost," řekla karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

V kampani chce městské infocentrum spolupracovat také s městskými Alžbětinými lázněmi, které by zajistily odbornou vstupní prohlídku a doporučení na pitnou kúru. Pitná kúra by měla trvat tři týdny, jako je to u komplexního lázeňského pobytu v doporučované délce. Kúra by pak měla skončit výstupní prohlídkou, podobně jako u lázeňských pacientů. Výsledky chce pak město poskytnout krajskému Institutu lázeňství a balneologie k dalšímu využití.

Podle primátorky by kampaň Pijeme prameny neměla být zaměřena na obyvatele města, kteří nějakou léčbu potřebují, ale na všechny. Měla by mimo jiné vést k bližšímu sepětí místních s lázeňskými službami, kterými jsou Karlovy Vary proslulé a z nichž také velká část obyvatel i město žije.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořínek

Štítky Karlovy Vary, lázně, Andrea Pfeffer Ferklová, léčivé prameny, pitná kůra, léčba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí 500 místních občanů nabídnout pitnou kúru, aby lépe poznali zdejší léčivé prameny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.