Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Počet nakažených nemocí covid-19 v kraji výrazně klesl, zemřelých je ale stále hodně

Situace v Karlovarském kraji se za posledních sedm dní velmi podstatně zlepšila. Ubylo téměř patnáct set nakažených, což ale může být i důsledek nižšího počtu provedených testů. Těch hygienici v uplynulém týdnu provedli přibližně dva tisíce.

„Ke včerejšímu večeru evidujeme v našem kraji 2631 případů nákazy nemoci covid-19. Nejméně nakažených je stejně jako v předešlých několika týdnech na Chebsku a to 538. Na Sokolovsku jich máme 873 a na Karlovarsku 1220,“ uvádí Michaela Zajíčková, mluvčí krajské hygienické stanice.

Zatímco data ohledně klesajícího počtu nakažených jsou opět vcelku optimistická, počet lidí, kteří v uplynulých dnech zemřeli v souvislosti s nákazou koronavirem, narostl. Nemoci bohužel v uplynulém týdnu podlehlo 97 lidí.

„To je výrazně více než v předešlém týdnu, kdy jsme jich zaznamenali 33. Celkem tak v kraji zemřelo v souvislosti s nákazou touto nemocí 942 lidí. Nejvíce na Chebsku, kde od začátku pandemie evidujeme 384 zemřelých. Na Sokolovsku skonalo celkem 257 lidí a na Karlovarsku 301 osob,“ doplňuje mluvčí hygieny.

Co se týká provedených testů, tak těch bylo za poslední týden provedeno a vyhodnoceno zhruba dva tisíce, což není úplně nejvyšší číslo. Celkem již bylo v Karlovarském kraji provedeno necelých sto třicet šest tisíc testů.

Situace se zlepšuje i v nemocnicích v Karlovarském kraji, kde dochází k postupnému uvolňování jak standardních, tak i akutních lůžek. "V minulém týdnu směřovalo k nám do kraje několik transportů pacientů ze severních Čech. Konkrétně se jednalo o nemocné z Mostu a Chomutova," uvedl Petr Kulhánek (STAN), hejtman Karlovarského kraje s tím, že aktuální počty volných lůžek v kraji jsou zahrnuty v národním registru a v případě potřeby budou použity pro pacienty z ostatních krajů republiky.

"I v ostatních krajích ale dochází k mírnému zlepšení situace kolem nákazy covid-19, proto neočekáváme žádné vysoké počty případných transportů směrem do našich nemocnic," dodal hejtman.

V kraji se stejně jako v celé České republice povinně testuje ve firmách a pokračuje i očkování ve všech třech okresech. Původně oznámené ukončení provozu testovacího místa na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří bylo opět přehodnoceno a testování tady pokračuje.

„Vzhledem k tomu, že se na národní úrovni mění údaje k opatření ze strany SRN vůči ČR, je finální rozhodnutí následující. Karlovarský kraj ve spolupráci s HZS Karlovarského kraje a společností Scimed aktuálně ponechá i nadále v provozu mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří, a to do 31. března 2021,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky COVID-19, Karlovarský kraj, úmrtí, testování, očkování, nemoc, infekční onemocnění, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Česko, Petr Kulhánek, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených nemocí covid-19 v kraji výrazně klesl, zemřelých je ale stále hodně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.