Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Karlovarský kraj dostal i v tomto týdnu dvě plata vakcín, což je zhruba dva tisíce dávek

Zatímco v prvních týdnech očkování dostával Karlovarský kraj pouze jedno plato s vakcínou proti nemoci covid-19, tedy zhruba tisíc dávek, od minulého týdne dostává plata dvě. K navýšení počtu vakcín pro nejmenší kraj v České republice došlo po žádostech hejtmana kraje Petra Kulhánka (STAN), který poukazoval na velmi nízký počet dávek distribuovaných na západ Čech.

„Jedno plato obsahuje 195 lahviček vakcíny. Nedá se jednoznačně říci, že každá lahvička je pět dávek nebo šest dávek. Je to pokaždé jinak. Takže říkáme, že máme zhruba tisíc dávek z jednoho plata, což znamená dva tisíce dávek na týden,“ vysvětlil uvolněný krajský zastupitel pro zdravotnictví Josef März (VOK).

Očkování tak bude v Karlovarském kraj v tomto týdnu probíhat v podobném tempu jako v tom minulém. Do terénu opět vyrazil mobilní tým vedený zdravotnickými záchranáři, který provádí očkování v sociálních zařízeních v Karlovarském kraji.

„Do očkování jsou zahrnuti nejen lidé z domovů pro seniory, ale stát nakonec zařadil do prioritní skupiny i domy s pečovatelskou službou. Během pondělí 1. února se očkovali klienti a zaměstnanci Městského zařízení sociálních služeb v Karlových Varech a v Domě klidného stáří Svatava. Ve středu 3. února budou očkováni lidé v Torealu v Královském Poříčí, ve čtvrtek 4. února se počítá s očkováním v zařízeních Charity Ostrov v Hroznětíně a v Ostrově a plánuje se také výjezd mobilního týmu do DPS Spáleniště v Chebu,“ popsal program mobilního očkovacího týmu radní kraje Robert Pisár (STAN).

Celkem už mobilní tým navštívil 13 pobytových zařízení sociálních služeb, kde byli očkováni jak klienti, tak i pracovníci jednotlivých domovů.

„Jsem rád, že se ve spolupráci s mobilním týmem daří postupně proočkovat především seniory i ty, kteří se o ně starají. V této aktivitě chceme i dále pokračovat,“ dodal radní kraje.

Zatím se v kraji očkuje vakcínou od společnosti Pfizer a očekává se již i dodávka vakcíny společnosti Moderna. I nadále ale platí, že ten kdo dostal první dávku vakcíny od společnosti Pfizer, musí dostat stejnou vakcínu i v druhé dávce. „Nadále se v naší strategii držíme toho, že nejideálnější je očkovat druhou dávkou po jednadvaceti dnech,“ dodal Josef März.

Pandemická situace v Karlovarském kraji je aktuálně nejhorší z celé republiky. Hygienici evidují k včerejšímu večeru 5821 nakažených. Vážná situace je na Chebsku i Sokolovsku. Oba okresy vykazují vysoké denní nárůsty nakažených. Na Chebsku je aktuálně nakažených 2321 lidí a na Sokolovsku 1921.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KKN

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, očkování, vakcína, Česko, Starostové a nezávislí, Petr Kulhánek, Josef März, Pfizer, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj dostal i v tomto týdnu dvě plata vakcín, což je zhruba dva tisíce dávek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.